A murit Nicolae Ivan, component al „Campioanei Unei Mari Iubiri”, secund al „Craiovei Maxima”

1
288

Ieri a încetat din viaţă Nicolae Ivan, component al primei echipe campioane a Universităţii Craiova, în 1974, generaţie alintată „Campioana Unei Mari Iubiri”, după ce cu un an în urmă pierduse dramatic şi nedrept campionatul. Nicolae Ivan a jucat 9 meciuri şi a marcat 2 goluri în sezonul primului titlu al Ştiinţei. A jucat în tricoul alb-albastru nu mai puţin de 9 ani, din 1965 până în 1974. El ar fi împlinit luna aceasta 76 de ani. A contribuit şi la parcursul Craiovei Maxima, fiindcă în sezonul 1982-1983, cel mai glorios din istoria Ştiinţei, care a culminat cu semifinala Cupei UEFA, a fost secundul lui Constantin Oţet. Echipa Ştiinţei din meciul cu Petrolul (0-0), la Ploieşti, în ultima etapă a campionatului 1973-1974, în urma căruia oltenii au adus în Bănie primul titlu: Oprea  – Negrilă, Bădin, Boc, Berneanu  – Strîmbeanu, Deselnicu, Ivan  – Niţă  (56  I. Bălan), Oblemenco  (85 Balaci), Ţarălungă. Din lotul de atunci au trecut în nefiinţă: Oblemenco, Deselnicu, Strâmbeanu, Ştefănescu, I. Bălan, Ivan, Manta, Mircea Chivu, tatăl lui Cristi Chivu, cât şi antrenorii Constantin Cernăianu şi Constantin Oţet.

Legenda Ştiinţei, Nicolae Negrilă, a fost atât coechipier cu Nicolae Ivan, dar i-a fost şi jucător, când Ivan era secund la Universitatea. „Vestea m-a şocat, fiindcă îl ştiam bine, chiar vorbisem cu el zilele trecute şi zicea că vine pe la mine pe la ţară pe la Gighera să ne vedem. N-a mai ajuns, probabil că s-a simţit rău. Fusese grav bolnav, suferise mult, dar în ultima vreme îşi revenise total, era bine. El era din Bucureşti, dar avea naşii din Craiova. Ne înţelegeam foarte bine, era un om deosebit. Ca jucător era mijlocaş central, juca alături de Strâmbeanu, era puternic, trăgea bine la poartă. Mi-a fost şi antrenor, în perioada Craiova Maxima. Era practic un prieten, fiindcă echipa aceea nu avea nevoie de antrenori, vă daţi seama” a spus „Negoro”.

Site-ul oficial al Universităţii Craiova a postat un mesaj de adio pentru Nicolae Ivan în aceeaşi zi în care a afişat unul de felicitare pentru un al component al Campioanei Unei Mari Iubiri, Dragu Bădin, care a împlinit 71 de ani. „Astăzi, 7 august 2018, fostul mare mijlocaş al Campioanei Unei Mari Iubiri, Nicolae Ivan s-a stins din viaţă la vârsta de 75 de ani. Nu te vom uita niciodată! Suntem profund îndureraţi la aflarea acestei veşti şi facem apel la decenţă. Nicolae Ivan s-a născut la data de 28 august 1942 la Bucureşti, unde a început fotbalul. În 1965 ajungea la Ştiinţa, a jucat până în 1974, trecându-şi în palmares primul titlu de campion al României” anunţă clubul din Bănie.

1 COMENTARIU

  1. Doamne de ce apesi asa tare pe pedala timpului?!Ce lista lunga cu cei trecuti in lumea vesniciei!I-am vazut jucand cand erau tineri, puternici, frumosi ,liberi si debordand de optimism. Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!

Comments are closed.