Tabără de vară pentru 67 de copii şi tineri din satele doljene

0
90

În fiecare vacanţă de vară, bursierii programului de burse şcolare “Vreau în clasa a noua”, desfăşurat de fundaţia World Vision România, au şansa să meargă alături de colegii lor în excursii sau tabere educaţionale care să-i ajute să-şi lărgească orizontul şi să înveţe lucruri noi. Vara aceasta, în perioada 1-3 august, 67 de bursieri din judeţul Dolj au mers în staţiunea montană Straja unde au luat parte la activităţile organizate în cadrul Taberei Resiga.

wv vacantaExperienţa tinerilor liceeni a fost una plină de aventură şi distracţie. La sosirea în staţiune, ei au luat parte la activităţi în are liber şi au mers în drumeţii pentru a cunoaste mai bine zonele înconjurătoare. Aventura a început cu adevărat, a doua zi, în parcul montan, acolo unde şi-au testat încrederea în sine şi curajul prin exerciţii la înălţime, escalada pe stâncă şi tiroliana. Dornici să experimenteze cât mai multe lucuri noi, ei nu au ratat niciun exerciţiu şi chiar au cerut să repete experienţa de la tiroliană. Spre bucuria lor au fost şi exerciţiile în echipă care i-au ajutat să-şi dezvolte abilităţile de relaţionare şi leadership, precum şi cursul de bune maniere la care au avut ocazia să ia parte. Bineînţeles că nu au lipsit serile pline de voie bună, cu dans si cântece la chitară în jurul focului de tabără.

,,Consider că aceste tabere contribuie foarte mult la dezvoltarea noastră. Am întâlnit oameni minunaţi care s-au transformat în prieteni şi am avut parte de foarte multă aventură.  Am învăţat foarte multe lucruri noi şi folositoare şi ne-am pus la încercare curajul şi încrederea în forţele proprii. Cel mai mult mi-a plăcut ultima seară cea în care am participat la focul de tabără şi am cântat alături de liderii noştri”, a spus Ştefania, 18 ani.

,,Tabăra aceasta mi-a oferit experienţe de neuitat. Cel mai mult mi-a plăcut în parcul de aventura deorece a fost pentru prima dată când am experimentat astfel de exerciţii la înălţime”, a spus Bianca, 16 ani.

„Vreau în clasa a noua”, o şansă pentru tinerii liceeni

wv vacanta 1Programul „Vreau în clasa a noua” oferă copiilor din mediul rural cu situaţie financiară precară, dar cu rezultate şcolare bune, şansa de a-şi continua studiile la liceu. În prezent, 95 de tineri liceeni din judeţul Dolj fac parte din program. Bursierii primesc asistenţă şi suport material continuu pe tot parcursul anului şcolar în funcţie de planul de intervenţie al fiecărui copil.

Pe lângă bursa lunară care acoperă parţial sau total, în funcţie de nevoile bursierilor, masa şi cazarea, transportul, rechizitele, îmbrăcămintea elevului, programul le oferă bursierilor acces la activităţi educative şi de socializare, excursii şi tabere de vară care facilitează socializarea şi dezvoltă abilitaţi de comunicare şi lucru în echipă în vederea unei bune integrări în mediul şcolar.