Masterat în limba franceză, pentru „Drepturile omului”, la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova

0
503

1După terminarea concursului de admitere din această vară, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Craiova îşi pregăteşte anul universitar 2016/2017, cu atât mai mult cu cât, în urmă cu câteva zile, a primit şi acreditarea, din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii Învăţământului Superior (ARACIS), pentru studiile de masterat în limba franceză, referitoare la Drepturile omului.

Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova a primit, la începutul acestei luni, din partea ARACIS, acceptul de a derula Programul de Masterat „Drepturile omului” în limba franceză – „Droits de l’ homme”, fiind apreciate cerinţele normative, standardele şi indicatorii de performanţă. Astfel, începând cu 2016/2017, instituţia de învăţământ superior are şi această ofertă educaţională.

„Putem spune că oportunitatea desfăşurării activităţilor didactice într-o limbă străină este susţinută de necesitatea internaţionalizării programelor de studii şi de ceea ce înseamnă limba franceză – una oficială a sistemelor de protecţie a drepturilor omului. Se asigură, astfel, absolvenţilor masteratului propus accesul pe piaţa muncii în instituţiile internaţionale din domeniu, precum şi atragerea unui număr mai mare de studenţi străini”, a declarat prof. univ. dr.  Sevastian Cercel, decan al Facultăţii de Drept.

Mai multe activităţi de vară

Nu este singura noutate, fiind şi altele aflate în derulare, iar activitatea de vară se prezintă bogată. Sunt în pregătire două programe de masterat cu predare în limba engleză în drept, respectiv ştiinţe administrative. Vor susţine cursuri, în vederea programelor de masterat, profesori din Elveţia (Facultatea de Drept din Fribourg), Franţa (instituţiile de învăţământ superior din Dijon, Toulon Lille) şi Spania (din La Coruna). În acelaşi timp, se pun bazele viitoarei sesiuni de admitere la masterat şi doctorat, care va avea loc luna viitoare, cu specializările Drept privat, Dreptul afacerilor, Ştiinţe penale şi Ştiinţe administrative (prima secţiune) şi Drept constituţional, Drept civil, Drept comercial şi Drept penal, toate pentru studii doctorale.

Nu lipseşte Şcoala de vară, program destinat studenţilor craioveni, la care se adaugă pregătirea participării cursanţilor la ADR (Alternativ Dispute Resolution), care se va desfăşura, în 2017, în Franţa, şi care se referă la utilizarea eficientă a procedurii de mediere.