PDL Dolj a depus o plângere penală împotriva fostului viceprimar al localităţii Daneţi

0
49

La Daneţi se încing spiritele. După ce marţi, 5 august, primarul localităţii, Constantin Spiridon a fost deferit Justiţiei într-un dosar având ca obiect abuzul în serviciu contra intereselor publice, ieri, Partidul Democrat Liberal Dolj a formulat o plângere penală împotriva fostului viceprimar al localităţii Daneţi, Mihai Atitienei. Acesta este acuzat de săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 258 Cod Penal, solicitând totodată şi constatarea nulităţii actelor semnate de către acesta după ce nu mai deţinea funcţia de viceprimar al comunei Daneţi.

Plângerea penală a fost transmisă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova şi la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului, Secţia 12 Poliţie Rurală Daneţi şi adusă la cunoştiinţă Instituţiei Prefecturii Judeţului Dolj. „Precizăm că domnul Mihai Atitienei a ocupat funcţia de viceprimar al comunei Daneţi din partea Partidului Social Democrat până în data de 31.07.2014, când Consiliul Local, întrunit în şedinţă ordinară, a hotărât schimbarea acestuia şi alegerea în funcţia de viceprimar a domnului Ştefan Cioablă, din partea Partidului Democrat Liberal”, se precizează într-un comunicat de presă remis redacţiei de organizaţia judeţean Dolj a PDL.

Uzurpare de calităţi oficiale

Pedeliştii doljeni susţin că viceprimarul Atitienei, deşi a luat la cunoştinţă – prin semnătură – de Hotărârea Consiliului Local nr. 25/2014, prin care era dispusă schimbarea sa, cu toate acestea a refuzat să se conformeze folosindu-se în continuare în mod ilegal de calitatea de viceprimar, pe care nu o mai deţinea, semnând acte oficiale de autoritate publică în numele Unitatíi Administrativ Teritoriale  Comuna Daneţi şi săvârşind astfel infracţiunea prevăzută de art. 258 Cod Penal. „Art. 258 Cod Penal se referă la uzurparea de calităţi oficiale şi prevede pedepsirea cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă a faptei  funcţionarului care continuă să exercite o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, după ce a pierdut acest drept conform legii”, se mai spune în comunicatul de presă.