Peste 170 de şoferi sancţionaţi pentru viteză

0
301

Mai bine de 170 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţiştii doljeni, pentru nerespectarea regimului de viteză, în cadrul acţiunilor desfăşurate în trafic, la acest sfârşit de săptămână. În plus, oamenii legii au depistat pe drumurile din judeţ şi şoferi băuţi, care s-au ales cu dosare de cercetare penală.

Echipajele Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene şi ale Biroului Rutier Craiova, împreună cu lucrători ai Poliţiei Filiaşi şi Serviciului Rutier Olt, au desfăşurat, la sfârşitul acestei săptămâni, o serie de acţiuni având drept scop prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie cauzate de excesul de viteză şi de neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii, acestea acestea fiind principalele cauze ce au stat la baza producerii evenimentelor rutiere soldate cu rănirea gravă sau chiar decesul unor persoane în prima parte a acestui an.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, oamenii legii au acţionat cu radarele pe DE 70 Craiova – Filiaşi, DN 65 Craiova – Balş, alte echipaje fiind prezente şi pe arterele de circulaţie din municipiu, în cadrul acestor activităţi fiind constatate 370 de abateri de natură contravenţională de la prevederile legale. Cele mai multe sancţiuni, respectiv 173, au fost aplicate pentru nerespectarea regimului de viteză, 39 pentru neportul centurii de siguranţă, 32 pentru neacordarea de prioritate pietonilor, etc., valoarea totală a amenzilor fiind de 45.638 lei. În plus, ca măsură complementară, poliţiştii de la Rutieră au reţinut în vederea suspendării 29 de permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare pentru defecţiunile constatate.

Dosare penale pentru şoferi băuţi şi fără permis

Tot în acest week-end, poliţiştii au întocmit şi dosare penale pe numele unor conducători auto. Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, în noaptea de vineri/sâmbătă, aproape de ora 02.00, poliţiştii Formaţiunii Rutiere din Filiaşi l-au depistat în trafic, pe bulevardul Racoţeanu din localitate, pe George Cărămizaru, de 20 de ani, din comuna Brădeşti, care circula la volanul unui autoturism Honda deşi nu avea permis de conducere valabil pentru nici o categorie de autovehicule. În plus, extinzând verificările, poliţiştii au stabilit şi faptul că perioada de valabilitate a autorizaţiei de circulaţie provizorie a autoturismului era expirată.

Sâmbătă seara, în jurul orei 21.00, poliţişti ai Formaţiunii Rutiere Segarcea împreună cu lucrători ai Postului de Poliţie Bârca, aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru verificări un autoturism Opel, la volanul căruia a fost identificat Marian Raţă, de 62 de ani, din comuna Măceşu de Sus. La testarea cu etilotestul a rezultat o concentraţie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la Spitalul Segarcea unde i-au fost recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În noaptea de sâmbătă/duminică, în jurul orei 03.00, lucrătorii Postului de Poliţie Scaieşti l-au oprit în trafic pe Constantin Căldăraru, de 26 de ani, din comuna Breasta, care conducea un autoturism Audi, fără să aibă permis de conducere pentru nici o categorie. În plus, la testarea cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul refuzând însă recoltarea probelor biologice.

Reprezentanţii IPJ Dolj spun că astfel de acţiuni se vor defăşura şi în perioada următoare pe drumurile din judeţ, pentru a preveni producerea altor tragedii.