Ghidul suporterilor la Supercupa României

0
734

Universitatea Craiova va întâlni CFR Cluj, în Supercupa României, sâmbătă, de la ora 20, pe Arena Naţională. Biletele costă 30 RON la peluze și 60 RON la tribune şi pot fi achiziționate de pe site-urile bilete.frf.ro și bilete.ro. În apropierea datei de desfășurare a Supercupei, biletele vor putea fi achiziționate și de la casieria Arenei Naționale din bulevardul Basarabia, conform următorului orar: 9 iulie, orele 10:00 – 18:00, 10 iulie, orele 12:00 – 20:00. Galeria olteană va sta la Peluza I Nord. “Pentru suporterii Universității Craiova, se recomandă ruta: Șos. Iancului (sau Șos. Pantelimon) – Bd. Pierre de Coubertin – Porțile G și H” precizează FRF în “Ghidul suporterilor la Supercupă”.

Obligațiile spectatorilor:

– Să respecte cu strictețe măsurile stabilite de organizatori și de forțele de ordine.

– Să prezinte, la intrarea în arenă, documentele de acces, actele de identitate și documentele medicale stipulate în legislația în vigoare referitoare la Covid; la solicitarea forțelor de ordine/stewarzilor, sunt obligați să prezinte materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor.

La punctele de prefiltrare de la porțile complexului, spectatorii sunt obligați să prezinte dovada vaccinării, a testării pcr (72 ore) sau a testării rapide (24 ore).

La punctele de acces în stadion, în zona turnichetelor, spectatorii vor intra câte unul, având obligația să păstreze distanța minimă de 1.5 metri unul în spatele celuilalt pe tot traseul de acces.

– Să nu introducă în incinta stadionului niciun fel de inscriptii, embleme, pancarte, bannere, afișe sau alte suporturi care conțin texte, litere, simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conținut obscen sau care sunt interzise de Ghidul FARE; sunt permise doar steagurile celor două echipe combatante și drapelul național, arborate pe suport din material plastic;

Nu sunt acceptate bannerele de dimensiuni mari care obtureaza vizibilitatea.

– Să nu introducă și să nu afișeze insemne, să nu scandeze sloganuri cu caracter politic.

– Să se supună controlului corporal sumar; refuzul de a fi controlat atrage după sine interdicția de a intra în stadion la acest meci.

Spectatorilor le este permis accesul în arenă doar cu genți/bagaje mai mici sau egale cu o foaie de hârtie A4.

– Să nu pătrundă în incinta Arenei Naționale sub influenţa drogurilor şi a substanţelor psihotrope, în stare vădită de beție, să nu introducă și să nu consume în stadion băuturi alcoolice.

– Să ocupe locul înscris pe bilet și să respecte înscrisurile de pe scaunele pe care este interzis a se sta.

– Să nu fumeze în spațiul tribunelor; interdicția este valabilă și pentru persoanele care folosesc țigara electronică. Fumatul este permis doar în locurile special amenajate în spatele Tribunei Est/a II-a și în spatele peluzelor.

– Să nu escaladeze gardul care delimitează suprafața de joc și nici gardurile interioare de separare a sectoarelor.

– Să nu arunce asupra spectatorilor, oficialilor, jucătorilor, forţelor de ordine sau în direcția suprafeței de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanțe corozive ori care murdăresc.

– Să nu săvârșească fapte, acte sau gesturi obscene, să nu profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum și alte amenințări cu acte de violență împotriva celorlalți spectatori, oficiali, jucători sau a bunurilor acestora; să nu scandeze refrene injurioase sau defăimătoare.

– Să nu amenințe cu acte de violență forțele de ordine.

– Să nu deţină artificii, pocnitori sau alte materiale pirotehnice care emit foc, fum sau gaz.

– Să nu introducă nici un fel de recipient pentru lichide, confecţionat din material plastic, sticlă sau similare (sticle, cutii, pet-uri, spray-uri, parfumuri etc).

– Să nu provoace și să nu participe la scandal sau la acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice, să nu scandeze injurii, expresii jignitoare ori vulgare la adresa celorlalți spectatori, a oficialilor sau a jucătorilor.

– Să nu se implice în nici un fel de discriminare de rasă, etnică sau religioasă, să nu promoveze în nicio formă persoane vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii ori adepte ale ideologiei fasciste.

– Să nu folosească dispozitive cu LASER.

– Să nu îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii cu intenția de a împiedica identificarea, cu excepția măștii de protecție, impusă de legislația sanitară în vigoare.

– Să nu scrie, să nu deseneze pe pereţii sau pe gardurile stadionului, să nu dezlipească, să nu distrugă reclamele, anunţurile sau afişele expuse, să nu deterioreze, să nu ridice sau să nu mute semnele sau indicatoare amplasate de organizator.

– Să nu distrugă ori să nu degradeze scaunele, balustradele sau alte elemente de mobilier.

– Să nu aibă asupra lor obiecte care ar putea fi aruncate în terenul de joc (briceaguri, bile etc.) și nici obiecte de dimensiuni considerabile care ar putea fi folosite ca arme (umbrele, suporturi pentru steaguri confecționate din orice alt material exceptând plasticul, căști moto, huse pentru aparatura electronică etc.)

– Să nu distrugă, să nu degradeze scaunele.

– Să nu staționeze pe scări, pe căile de acces sau în dreptul căilor de evacuare.

– Să părăsească imediat stadionul în cazul măsurii de evacuare impusă de forţele de ordine.

Coregrafia pregatită de grupurile de suporteri ale celor două echipe va fi aprobată de către delegatul de joc, la ședința de organizare care va avea loc în ziua meciului.

În plus față de cele menționate anterior, sunt interzise în Arena Națională următoarele:

  • tricouri sau alte elemente de vestimentație inscripționate cu litere, cuvinte, texte, simboluri sau imagini care – în opinia organizatorului – au conținut obscen, discriminatoriu sau provocator, care incită la denigrarea țării, la xenofobie, la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență, ori ale căror subînțelesuri duc spre aceleași fapte interzise și înscrise în textul de mai sus.
  • arme, muniții, torțe, materiale explozive, incendiare sau fumigene.
  • dipozitive de șocuri electrice.
  • orice fel de recipient cu gaze toxice, lacrimogene, halucinogene, sau substanțe incendiare.
  • cuțite, șișuri ori alte obiecte confecționate special să taie sau să rănească.
  • aparate foto profesionale și/sau camere de filmat profesionale.
  • umbrele.
  • vuvuzela.
  • tobe cu ambele fețe închise; sunt permise numai tobele cu o singură față. Portavocile și stațiile de amplificare sunt interzise.
  • animale de companie.

La jocul CFR Cluj – Universitatea Craiova, accesul copiilor de orice vârstă în stadion se va face pe baza biletului de acces. Minorii sub 14 ani au acces în stadion doar însoțiți de o persoană majoră. Porțile Arenei Naționale se vor deschide la ora 18.00.