Primul registru online al femeilor europene care activează în domeniul securității cibernetice

0
142

Ieri, Comisia, împreună cu inițiativa Women4Cyber a Organizaţiei Europene de Securitate Cibernetică (ECSO), a lansat primul registru online al femeilor europene care activează în domeniul securității cibernetice, care va conecta grupuri de experți, companii și factori de decizie în materie de politici cu talente din domeniu.

Registrul este o bază de date deschisă și ușor de utilizat cuprinzând femei care sunt experte în domeniul securității cibernetice și are scopul de a răspunde cererii tot mai mari de profesioniști europeni în domeniul securității cibernetice și penuriei aferente de talente în domeniu. Lansarea acestuia se succedă Agendei pentru competenţe în Europa în vederea obținerii unei competitivități durabile, a echității sociale și a rezilienței, pe care Comisia a prezentat-o la 1 iulie 2020.

Vicepreședinta executivă pentru o Europă pregătită pentru era digitală, Margrethe Vestager, a declarat: „Securitatea cibernetică ne privește pe toți. Femeile aduc cu sine experiență, perspective și valori în dezvoltarea de soluții digitale. Este important atât să îmbogățim discuțiile, cât și să securizăm mai bine spațiul cibernetic.

Vicepreședintele pentru protejarea modului nostru de viață  european, Margaritis Schinas, a declarat:„Domeniul securității cibernetice suferă de un deficit masiv de competențe. Acest deficit de talente este exacerbat de lipsa reprezentării femeilor în domeniu. Agenda actualizată privind competențele, adoptată de Comisie săptămâna trecută, urmărește să elimine aceste lacune. O forță de muncă diversificată în domeniul securității cibernetice va contribui, cu siguranță, la soluții de securitate cibernetică mai inovatoare și mai robuste. Registrul lansat astăzi va fi un instrument util pentru promovarea femeilor care lucrează în domeniul securității cibernetice și pentru crearea unui ecosistem de securitate cibernetică mai divers și mai incluziv.” 

Comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, a declarat: „De-a lungul anilor, am promovat o serie de inițiative reușite menite să sporească formarea în domeniul competențelor digitale, în special în domeniul securității cibernetice. Fiecare echipă cibernetică trebuie să combine diferite aptitudini care combină știința, analiza și comunicarea datelor. Registrul este un instrument menit să asigure un mai bun echilibru de gen în rândul forței de muncă din domeniul securității cibernetice.”