„Pregătire integrată pentru tranziția la învățământul universitar”

0
289

În perioada 7 iulie – 21 iulie 2019, Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova desfăşoară pentru cel de-al treilea an consecutiv Şcoala de vară „Pregătire integrată pentru tranziția la învățământul universitar”, cu finanţare obţinută de Universitatea din Craiova în cadrul Proiectului privind învățământul secundar / Romanian Secondary Education Project (ROSE) implementat de Ministerul Educației Naționale.

Anul acesta, școala de vară a Facultăţii de Litere reuneşte 31 de elevi de la Liceul „Preda Buzescu” (Brebeşti) şi 21 de elevi de la Liceul Tehnologic „Brătianu (Drăgăşani).

Obiectivul general al proiectului este motivarea elevilor să-şi finalizeze studiile liceale și apoi să urmeze studii universitare. Elevii vor beneficia de activităţi de consiliere, dar vor participa şi la activităţi pentru structurarea și dezvoltarea unor cunoștințe fundamentale din diverse domenii (limba română, limbi străine, comunicare, jurnalism, învățământul primar și preșcolar, teatru, muzică).

În prima săptămână, organizatorii au pregătit un program intens atât de pregătire, cât şi de descoperire a Craiovei culturale şi istorice, În săptămâna a doua, şcoala de vară are în program, printre altele, vizite de studiu București) şi la Sibiu.

ROSE este un proiect care își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar și la  creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.