În Dolj, după vijelii : Acoperişuri smulse şi maşini distruse

0
717

În judeţul Dolj, pompierii au degajat 19 copaci căzuţi pe carosabil şi maşini în mai multe zone din Craiova, cum ar fi strada Spaniei, stradal Rovine, strada Buziaşi şi cartierul Mofleni. Au fost probleme şi în zona spitalelor. De exemplu, în curtea Spitalului de Urgenţă a căzut o creangă pe o ambulanţă. Pe strada Nicolae Titulescu a fost un acoperiş căzut şi s-a intervenit de urgenţă şi asta pentru că a căzut pe o conductă de alimentare cu gaze naturale. Probleme au fost şi în localităţile Filiaşi, Dăbuleni, Radovan, Moţăţei, Ghindeni, din cauza copacilor celor peste 20 de copaci căzuţi pe carosabil.

În Mehedinţi, Olt şi Dolj, în timpul nopţii de duminică spre luni, meteorologii au emis cod roşu de ploi, vijelii şi grindină. În Mehedinţi, un panou a căzut peste o maşină în care se aflau patru persoane, între care doi copii. În localitatea Şimian, un foişor din lemn a căzut peste o persoană, iar în Drobeta Turnu Severin o persoană a avut nevoie de ajutor, după ce fereastra locuinţei în care se afla a fost spartă, în urma căderii unui panou.

În judeţul Olt zeci de copaci şi stâlpi au căzut şi au avariat mai multe maşini, din cauza rafalelor de vânt. Astfel, în Slatina, doi copaci au căzut peste două maşini parcate, iar pompierii au intervenit pentru a îndepărta crengi de copaci şi bucăţi de acoperiş, pentru a elimina riscurile producerii unor dezastre, pe mai multe străzi din oraş.