FNGCIMM  va garanta creditele punte acordate de CEC Bank si Banca Transilvania

0
485
Antreprenorii care accesează Programul Guvernamental Start Up Nation şi care, pentru implementarea planurilor de afaceri solicita o finanţare prin CEC Bank sau Banca Transilvania, vor putea beneficia şi de garanţia FNGCIMM.
Valoarea unei garanţii individuale este de maximum 160.000 lei, aferentă unei finanţări de 200.000 lei, procentul de garantare fiind de maximum 80% din valoarea creditului aprobat de banca. Prin semnarea convenţiilor de lucru cu cele două bănci – Banca Transilvania şi CEC Bank -, FNGCIMM susţine beneficiarii Programului,  start-up-urile declarate eligibile  putând  accesa finanţarea necesară  de la bănci printr-o procedura simplificată şi optimizată.
Peste 5000 de antreprenori au fost susţinuţi
Garanţiile aferente finanţărilor acordate beneficiarilor Programului Start-up Nation pot fi acordate în termen de 2 zile lucrătoare de la data transmiterii solicitărilor de garantare însoţite de documentaţia corectă şi completa, in limita unor plafoane de garantare stipulate in Conventiile incheiate cu bancile si in termenii respectivelor conventii, dupa aprobarea finantarilor.  „Continuam derularea Programului Start-Up Nation cu editia din acest an cu procese interne optimizate pe baza experientei de anul trecut. Garantiile pentru creditele de prefinantare acordate de bancile partenere completeaza portofoliul destinat dezvoltarii pe criterii sustenabile: ii sprijinim pe tinerii romani aflati in procesul de educare, le oferim ocazia de a-si achizitiona o masina sau o locuinta in conditii avantajoase, si ii sustinem in demersul de a deveni antreprenori. La nivelul FNGCIMM am creat echipe operationale dedicate, specializate, care vor gestiona cu profesionalism solicitarile de garantare. Suntem pregatiti sa cooperam cu partenerii nostri bancari in beneficiul tuturor antreprenorilor romani care doresc sa demareze o afacere.” a declarat Gheorghe Lapadat, Director General al FNGCIMM.
Pentru FNGCIMM Programul Start Up Nation 2017 a reprezentat oportunitatea susţinerii a 5.100 de antreprenori din întreaga ţară, volumul garanţiilor acordate depasind 780 de milioane de lei. FNGCIMM a contribuit astfel la crearea a cca 12.500 de noi locuri de munca, din care aproape 10.000 au fost ocupate de persoane din rândul şomerilor, absolvenţilor sau persoanelor defavorizate.