Olimpiada Internațională de Matematică se desfășoară la Cluj, în aceste zile

0
337

Olimpiada Internaţională de Matematică, aflată la a 59-a ediţie, este organizată la Cluj-Napoca, în perioada 3-14 iulie. Prima ediţie a fost organizată în 1959, tot în România, la Braşov, țara noastră organizând în total şase ediţii. La manifestare sunt aşteptaţi peste 1.000 de participanţi din 120 de ţări.
Organizatorii competiţiei sunt Ministerul Educaţiei Naţionale, Societatea de Ştiinţe Matematice din România şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, iar parteneri sunt Academia Română—Institutul de Matematică, Consiliul Judeţean Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca şi Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

Prin organizarea în ţara noastră a Olimpiadei Internaţionale de Matematică s-a dorit marcarea simbolică a Centenarului Marii Uniri, anul acesta la Cluj-Napoca fiind prezenţi aproximativ 1.500 de participanţi din peste 100 de ţări de pe cinci continente.

Președintele Klaus Iohannis se află și el la Cluj-Napoca, unde  participă la ceremonia oficială de deschidere a celei de a 59-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Matematică.