Dolj: Recomandări ale IPJ Dolj pentru o deplasare în siguranță în condiții de vânt și ploaie puternică

0
329

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj desfăşoară permanent activităţi pentru siguranţa şi fluenţa traficului rutier şi pentru salvarea de vieţi omeneşti. Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave, poliţiştii se vor afla în teren, fiind pregătiți să intervină atunci când situația o impune.

Având în vedere mesajele de avertizare meteorologică cod portocaliu, referitoare la instabilitate atmosferică deosebită şi ploi însemnate cantitativ, pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, Inspectoratul de Poliție Județean Dolj recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condiţiilor concrete de drum, să mărească distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

De asemenea, este necesar ca fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, iar luminile de întâlnire să fie folosite și pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic.

Întrucât vântul puternic afectează buna desfăşurare a circulaţiei rutiere, îi atenţionăm pe şoferi cu privire la pericolul pe care acest fenomen meteorologic îl poate reprezenta pentru trafic. Conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitată oprirea sau staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor (sau a panourilor publicitare), deoarece vântul puternic îi poate rupe.