Dolj: Razie rutieră de amploare pe drumurile din județ

0
309

Polițiștii doljeni au depistat, în ultimele 48 de ore, 291 de persoane care nu au respectat legislația rutieră, în urma abaterilor constatate fiind aplicate amenzi în valoare totală de aproximativ 55.000 lei. Polițiștii au întocmit 8 dosare penale, fiind depistați șoferi care conduceau fără permis, sub influența alcoolului sau se aflau la volanul unor autoturisme neînmatriculate, anunță IPJ Dolj.

Conform reprezentanților IPJ Dolj, în ultimele 48 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au desfășurat activități în vederea prevenirii accidentelor rutiere, fiind organizate acțiuni care au vizat depistarea și sancționarea depășirilor neregulamentare, a vitezei excesive, precum și a faptelor de nerespectare a semnificației culorilor semaforului electric. Astfel, 291 de persoane, care nu au respectat legislația rutieră, au fost sancționate contravențional, valoarea amenzilor aplicate fiind de aproximativ 55.000 lei. Totodată, polițiștii au depistat un șofer care conducea un autoturism sub influența alcoolului și alte două persoane care se aflau la volan, deși nu dețineau permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În alte cinci cazuri, polițiștii au constatat faptul că șoferii conduceau autoturisme care nu erau înmatriculate sau aveau aplicate plăcuțe cu numere false. Astfel, polițiștii au întocmit 8 dosare penale, 2 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 1 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 5 pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat sau cu numere false.

Exemple:

-La data de 6 iulie a.c., polițiștii au depistat o tânără de 27 de ani, din Valea Stanciului, în timp ce aceasta conducea, pe DJ 561B, un autoturism, pe care erau montate plăcuțele cu numărul de înmatriculare ce fusese atribuit unui alt vehicul. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul cu numere false.

-În noaptea de 7/8 iulie a.c., polițiștii au depistat un tânăr de 28 de ani, din Melinești, care conducea un autoturism, pe DJ 605A, având o concentrație de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.