Wimbledon: Mai multe jucătoare s-au plâns de starea terenurilor

0
166

După accidentarea suferită de americanca Bethanie Mattek Sands, numărul 1 mondial în clasamentul de dublu şi fostă câştigătoare de Grand Slam, inclusiv alături de Horia Tecău, mai multe jucătoare din circuitul WTA s-au plâns de condiţiile de la Wimbledon.

wimbledonBethanie Mattek Sands a suferit o accidentare care îi poate pune capăt carierei chiar în meciul disputat împotriva Soranei Cârstea, din turul 2. La câteva ore după cumplitul incident, jucătoare precum  Kristina Mladenovic, Agnieszka Radwanska ori Alison Riske au spus lucrurilor pe nume. Acestea spun că starea terenurilor de la Wimbledon este foarte proastă. „Sincer, mă bucur atunci când ies cu bine de pe teren. Să vă spun ce se întâmplă cu adevărat acolo. Sunt găuri uriaşe, chiar am discutat cu Alison Riske în timpul meciului direct să ieşim de pe teren. După două gameuri jucate, am decis să nu mai jucăm. Arbitrul mi-a zis că nu poate face nimic şi că trebuie să jucăm în continuare. Am auzit multe nemulţumiri din partea tuturor jucătoarelor”, a spus Kristina Mladenovici la conferinţa de presă. „Spaţiul din spatele liniei de fund este plin de pământ, iar sub el este o suprafaţă alunecoasă. Parcă e gheaţă. Toată lumea alunecă în stânga şi în dreapta. Toate terenurile sunt la fel”, a adăugat şi Alison Riske. Poloneza Radwanska a descris şi ea condiţiile ca fiind „oribile”.

După aceste acuzaţii, organizatorii au emis un comunicat prin care declară că terenul a fost inspectat înainte de startul meciurilor. „Pe 6 iulie, supervizorul Pam Whycross şi arbitrul Denise Parnell au mers pe terenv şi l-au inspectat. Pregatirea terenului a fost la fel de atentă precum în anii precedenţi. Iarba este naturală. E obişnuit ca pe linia de fund sa dispară dupa câteva zile. Facem toate eforturile pentru ca suprafaţa de joc să fie la un nivel cât mai înalt”, se arată în comunicatul de presa dat de organizatorii de la Wimbledon.

Accidentare horror în meciul Soranei Cârstea

Meciul dintre Sorana Cîrstea şi Bethanie Mattek-Sands (locul 103 WTA), de joi seara, a fost oprit în primul game al setului decisiv, 4-6, 7-6(4), după ce jucătoarea americană s-a accidentat şi n-a mai putut continua partida.  Mattek-Sands a alunecat în momentul unei urcări la fileu şi a rămas căzută la pământ ţinându-se de genunchiul drept. Prima care a ajuns la ea a fost Sorana, care, alarmată de ţipetele de durere ale adversarei sale, a început să le facă semne organizatorilor să cheme doctorul. Vizibil speriată, Sorana a izbucnit în plâns, însă a stat alături de Bethanie până la apariţia medicului. O ambulanţă a ajuns în apropierea terenului 18, unde se disputa partida. Mattek-Sands a primit îngrijiri medicale pe teren. Diagnosticul iniţial al medicilor ar fi ruptură de ligamente la nivelul genunchiului drept.