Invitație la joacă la finalul Stagiunii 2021 – 2022, la Teatrul Colibri

0
482

Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova închide, la finalul acestei săptămâni, Stagiunea 2021 / 2022, cu spectacolele De-a capra cu trei iezi“ și „Invitație la joacă“.

            Sâmbătă, 11 iunie 2022, la ora 18:00 este programat spectacolul De-a capra cu trei iezi“, reprezentație inclusă în Campania umanitară „Artiști români pentru artiști ucraineni“, inițiată de UNITER (Uniunea Teatrală din România), în parteneriat cu Worldwide Reading Project și CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore, proiect de strângere de fonduri care se desfășoară în perioada 16 mai – 15 iunie. Potrivit comunicatului UNITER, 46 instituții culturale de stat și independente au răspuns favorabil apelului de a fi împreună, prin teatru, pentru păstrarea demnității artiștilor și pentru susținerea culturii ucrainene. S-au alăturat campaniei și instituții culturale din Republica Moldova. Sumele strânse din vânzarea de bilete, donații și sponsorizări se pot vira în contul special deschis de Asociația UNITER, Fondul de Solidaritate Teatrală, RO22RNCB0072049712860086 BCR SECTOR 1.

De-a capra cu trei iezi“ este adaptare după Ion Creangă, cu scenariul şi regia semnate de Iulia Cârstea, muzica Alexandru Iosub. În distribuție: Ionica Dobrescu, Oana Stancu, Alis Ianoș, Iulia Cârstea, Daniel Mirea, Emanuel Popescu. Spectacolul îmbină diferite tehnici de mânuire, fiind plasat într-o zonă rurală de poveste.

Duminică, 12 iunie 2022, la ora 11:00 ne bucurăm de „Invitație la joacă“, un spectacol vesel, interactiv, cu vestitul Zdreanţă, de şi în regia Alexandrei Davidescu, scenografia Eustaţiu Gregorian, coloana sonoră Alin Macovei – Moraru, cu actorii Iulia Cârstea, Daniel Mirea, Alis Ianoş.