E vremea cireşelor, în marea livadă intensivă de la Ghidici, una dintre cele mai reuşite plantaţii pomicole, înfiinţate în anii din urmă, prin fonduri europene. Trebăluiesc la cules zilnic vreo 25 de oameni tineri, familiarizaţi, de acum, cu această operaţie de rafinament, care are exigenţele ei, ce nu îngăduie rabat. Frapanta culoare roşie închisă –incredibile pete de sânge- punctează verdele nesfârşit al livezii, aidoma unor corali pierduţi în infinitatea ocanului. Într-un fel se trudeşte cu spor, şi nimic nu poate fi mai remontant decât gustul dulce aromat al unei cireşe de iunie, din soiurile Cordia şi Regina, ajunse la maturitate deplină. E un paradis vegetal totul. Pe 10 hectare, din cuprinsul livezii, cireşii de la Ghidici, încărcaţi de rod sunt la ceasul la care culoare roşie devine atotcuprinzătoare, conferind frumuseţi inefabile. Cireşele de Ghidici! N-au egal în savoare gustului, n-au egal în turgescenţa lor, care te vrăjeşte, de cum le guşti, făcându-te dependent de ele, fructul sezonului.