Poliţistul care a fugit de la Parchet, plasat sub control judiciar de Judecătoria Craiova

0
400

Agentul Dorin Daniel Petcu, din cadrul IPJ Dolj, cel care a fugit de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, pe 11 mai, ar putea scăpa de arestul la domiciliu. Judecătoria Craiova a respins, ieri, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj de prelungire a arestului la domiciliu a poliţistului, hotărând să-l plaseze sub control judiciar pentru 60 de zile. Acesta nu scapă, deocamdată, pentru că hotărârea nu este definitivă, iar procurorii pot face contestaţie, la Tribunalul Dolj.

Magistraţii Judecătoriei Craiova au hotărât, ieri, să-l plaseze sub control judiciar pe poliţistul fugar Dorin Daniel Petcu, respingând propunerea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj de prelungire a arestului la domiciliu a acestuia: „respinge propunerea de prelungire a măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpatul Petcu Dorin Daniel, formulată de Parchetul de pe lânga Tribunalul Dolj. Dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luat faţă de inculpatul Petcu Dorin Daniel prin încheierea 72/13.05.2018 (…) cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Deocamdată, agentul rămâne în arest la domiciliu, întrucât procurorii pot contesta la Tribunalul Dolj hotărârea Judecătoriei.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, agentul Dorin Daniel Petcu, din cadrul IPJ Dolj, a fost chemat, vineri, 11 mai a.c., la sediul instituţiei pentru a fi audiat de procurorul de caz, în dosarul în care era cercetat pentru purtare abuzivă, şantaj, instigare la lipsire de libertate şi instigare la fals intelectual, după ce, în iulie 2016, împreună cu alţi poliţişti ar fi luat pe sus un craiovean, Ionuţ Laurenţiu Boceanu, l-ar fi băgat cu forţa în maşină, dus la sediul IPJ Dolj, bătut, şi apoi ameninţat să nu depună plângere.

El s-a prezentat, dar a spus că nu vorbeşte decât în prezenţa avocatului său şi că merge la maşină să-şi ia telefonul ca să-l sune. Numai că a urcat în maşină şi a dispărut, fără să mai răspundă la telefon. Procurorii au emis mandat de aducere pe numele său, au făcut demersurile necesare pentru a fi dat în consemn la frontieră şi anunţaseră că vor cere arestarea în lipsă, însă agentul s-a predat, pe 12 mai, la Poliţia Piteşti, iar pe 13 mai a.c. a fost prezentat Judecătoriei Craiova, care l-a plasat în arest la domiciliu.