Simona Halep, în finală la Roland Garros!

0
235

Moment extrem de important pentru tenisul românesc: Simona Halep s-a calificat în finală la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe cehoaica Karolina Pliskova în trei seturi: 6-4, 3-6, 6-3! Partida a durat fix 2 ore.

A fost a şasea confruntare  între cele două jucătoare, iar Halep (numărul 4 WTA) conduce acum cu 5-1 la „directele” cu Pliskova (numărul 3 WTA).

Partida a decurs aşa cum era de aşteptat: Halep a insistat mult pe reverul adversarei, alergând mult şi apărându-se aproape eroic uneori. În acelaşi timp, Pliskova a atacat permanent cu forehand-ul, cu lovituri puternice, care i-au adus multe winner-uri, dar în acelaşi timp a comis şi multe erori neforţate pe acest joc la risc. Halep a făcut 3 break-uri, faţă de 2 ale adversarei, iar ultimul punct românca l-a făcut practic cu serviciul.

La final, Halep a declarat: „Este minunat să halepfiu pentru a doua oară în finală, este turneul meu favorit. Am întâlnit o adversară care loveşte puternic, a trebuit să mă apăr, să alerg mult. Suprafaţa a fost mai lentă azi, . Sper să fiu la nivel maxim în finala de sâmbătă, fiindcă întâlnesc o adversară foarte bună, care dă totul pe teren.

Simona Halep este pentru a doua oară în finală pe zgura pariziană, după ce a pierdut ultimul act, în 2014, contra rusoaicei Maria Şarapova.

Sâmbătă, de la ora 16, Simona Halep – Jelena Ostapenko (Letonia, 47 WTA) în finală la Roland Garros 2017, în direct la Eurosport. Cele două jucătoare nu s-au mai întâlnit până acum în circuit. Ostapenko a învins-o în semifinale pe elveţianca Timea Bacsinszky, chiar în ziua în care sportiva baltică a împlinit 20 de ani. Simona Halep are 26 de ani. Jelena Ostapenko a etalat un joc riscant, în forţă, cu lovituri extrem de puternice, comparabile cu cele din circuitul ATP.

Dacă va câştiga turneul, Simona Halep va deveni lider în ierarhia WTA. Virginia Ruzici este singura jucătoare din România care a câştigat la Roland Garros, în 1978.