Jana Fulga, fost primar al comunei Şimnicu de Sus, declarată incompatibilă de ANI

0
292
jana fulga
Jana Fulga

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, ieri, printr-un comunicat, că a fost constatată starea de incompatibilitate a fostului primar al comunei Şimnicu de Sus, judeţul Dolj, actual viceprimar, Jana Fulga. Potrivit raportului ANI, „în perioada 06 septembrie – 23 octombrie 2012 a deţinut simultan funcţia de primar şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Leşile, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

Art. 87, alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003, prevede că „Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu […] funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice”.

Reprezentanţii ANI mai spun că persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.