8 alb-albaştri pe lista neagră

0
270
barthe
Alexandre Jean-Luc Barthe

Mingote, Popov, Barthe, Dumitraş, Fajic, Măzărache, Jazvic şi Bucurică sunt aproape de a părăsi Universitatea Craiova

Curăţenia de vară stă să înceapă la Universitatea Craiova, iar mesajele de mulţumire vor curge pe site-ul oficial al clubului faţă de jucătorii care urmează să părăsească echipa. În aproape fiecare compartiment vor fi modificări importante, începând cu cel de portar. Aici, veteranul Pedro Mingote (37 de ani) are şanse mici să mai rămână, dacă Laurenţiu Popescu nu va mai fi împrumutat unei alte formaţii, după ce va reveni de la Pandurii. În plus, şi tânărul Andrei Vlad a demonstrat că se poate miza pe el între buturi.

Din defensivă, Apostol Popov va pleca, după doi ani petrecuţi în Bănie. În vârstă de 34 de ani, bulgarul a avut evoluţii medii, impresionând prin determinarea şi sacrificiul său, dar desele probleme medicale, care au culminat cu recenta operaţie de menisc, i-au determinat pe olteni să renunţe la el.

Tot din cauza accidentărilor multiple acuzate, într-o scurtă perioadă petrecută în Bănie, se va renunţa şi la francezul Alexandre Jean-Luc Barthe (31 de ani).

fajic
Nusmir Fajic

Un alt fundaş de care Craiova se va debarasa după doar câteva luni şi foarte puţine apariţii în alb-albastru este Bogdan Bucurică. Adus în iarnă de la Concordia Chiajna, apărătorul stânga de 31 de ani a dezamăgit în meciurile jucate pentru olteni, el însuşi exprimându-şi dorinţa de a părăsi Bănia.

Şi Andrei Dumitraş (29 de ani) are zilele numărate la Craiova. Lui îi expiră contractul în iarnă, dar conducătorii încearcă să i-l rezilieze încă de pe acum, dacă şi jucătorul şi acceptă şi îşi găseşte un alt angajament. Dumitraş a avut apariţii episodice şi nereuşite în ultimul sezon, în care a fost şi accidentat, dar şi suspendat de club pentru o perioadă lungă, alături de Mateiu.

jazvic
Filip Jazvic

Alţi doi jucători transferaţi în iarna trecută şi care nu au confirmat în play-off vor fi puşi pe liber. Atacanţilor Nusmir Fajic (31 de ani) şi Filip Jazvic (27 de ani) nu li se vor activa clauzele de prelungire a contractelor, după ce n-au reuşit nici un gol pentru Universitatea. Totodată, Simon Măzărache (24 de ani) este unul dintre indezirabili, după ce a fost contestat vehement de suporterii olteni aproape la fiecare apariţie. Măzărache ar putea fiîmprumutat pentru un sezon, dar asta numai dacă oltenii vor reuşi să transfere jucătorii doriţi pentru linia ofensivă, altfel va rămâne ca o soluţie de avarie. Măzărache a marcat 5 goluri în ediţia trecută de campionat şi nu are o vârstă înaintată, de aceea Craiova nu ar renunţa definitiv la el. Majoritatea celor puşi pe lista de transferuri sunt trecuţi de 30 de ani, iar clubul din Bănie îşi doreşte ca veteranii să facă diferenţa, nu să doar completeze lotul.

6 jucători ar trebui să vină

În locul celor 8 jucători care pleacă, Universitatea îşi doreşte să transfere 6 fotbalişti, în condiţiile în care vor mai fi promovaţi şi tineri de la echipa a doua sau direct de la juniori, aşa cum s-a mai întâmplat în sezonul precedent. Clubul din Bănie caută un fundaş dreapta, doi stoperi, un mijlocaş şi doi atacanţi. Bugetul de transferuri este însă inexistent, craiovenii cautând doar jucători liberi de contract, aşa cum au urmărit şi în precedentele perioade de transferuri. Fotbaliştii români cu cotă sunt prea scumpi pentru posibilităţile clubului, în timp ce străinii nu sunt atraşi de Craiova, după cum declară cu orice prilej Marcel Popescu. Totuşi, craiovenii se îndreaptă spre piaţa externă, mai ofertantă şi, de ce nu, mai ieftină. Din România, jucătorii doriţi în Bănie se află atacanţii Adrian Petre (19 ani), de la UTA, dar care este destul de scump, în jur de 500.000 de euro, şi Adrian Bălan (27 de ani), de la FC Voluntari, pe care oltenii au vrut să-l transfere şi în iarnă, stoperul croat Hrvoje Spahija (29 de ani), tot de la FC Voluntari, mijlocaşul Cristi Bărbuţ (22 de ani), de la ACS Poli.

Se aşteaptă oferte pentru Băluţă şi Ivan

Anunţând şi pentru sezonul viitor un buget de 5,5 milioane de euro, la fel ca şi anul trecut, Craiova trebuie să şi-l acopere şi din vânzări de jucători. Andrei Ivan are promisiunea că va fi lăsat să plece, după ce în iarnă i-a fost blocat transferul la FC Bruges. Preţul minim solicitat pentru el este de 3 milioane de euro. Cel mai ofertat jucător al Universităţii din vara aceasta este însă Alex Băluţă (24 de ani). Cu propuneri de la FCSB, Dinamo Zagreb, dar şi câteva echipe din Rusia, mijlocaşul Craiovei a fost convocat şi la echipa naţională de Christoph Daum, fiind al doilea oltean de la lot, alături de Andrei Ivan. Un alt jucător aflat în vizorul unor formaţii de peste hotare este Vladimir Screciu, dar care va mai rămâne cel puţin încă un an în Bănie, ţinând cont că abia în vara aceasta împlineşte 17 ani. Clubul craiovean şi-a impus o strategie de a vinde maxim un jucător important pe sezon, aşa că doar unul dintre Ivan şi Băluţă îşi poate face bagajele de plecare în vara aceasta.

Primul unsprezece al Craiovei în acest moment: Calancea – Dimitrov, Kelic, Screciu, Briceag – Mateiu, Zlatinski – Bancu, Băluţă, Burlacu – Ivan.

Rezerve: L. Popescu, A. Vlad – R. Petre, Gustavo, Manea, Bârzan, Drăghici, Markovic.