Pentru continuare lucrarilor / Aeroportul Craiova a primit bani din excedentul bugetar al anului 2015

0
107

Consilierii judeţeni s-au reunit ieri, într-o şedinţă extraordinară, două proiecte aflate pe ordinea de zi au impus convocarea aleşilor judeţeni.  Pentru anul 2016, din excedentul bugetar al anului 2015, s-a propus şi s-a votat a fi utilizată suma de 4,443 mii lei, solicitată de Regia Autonomă Aeroportul Internaţional Craiova, necesară decontării unei facturi emisă de către compania AZVI SA, ofertantul desemnat câştigător al contractului de lucrări pentru reabilitarea infrastructurii de mişcare a Aeroportului Craiova.

aeroportul craiova (1)Totodată, s-a aprobat şi rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli, precum şi modificarea de investiţii ale Aeroportului pe anul în curs. Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj i-a felicitat ieri pe consilierii judeţeni pentru rezultatele obţinute, cu o parte dintre  aceştia, şeful administraţiei doljene se va reîntâlni la următoarea şedinţă ordinară. Nu se va mai întâlni de exemplu cu niciunul dintre consilierii „interesului naţional”. UNPR nu a obţinut numărul de voturi necesar intrării în componenţa noului Consiliu Judeţean. „Vor mai fi şi alte prilejuri. Aşa este viaţa. Politica e o cursă, poţi să câştigi…dar poţi să şi pierzi. Felicit partidele, pentru „recolta” obţinută, vă felicit şi pe dumneavoastră, pe fiecare în parte şi sper să colaborăm la fel de bine şi de pe viitor”, a mai spus Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.aeroport

Penalităţi  pentru întârzierea plăţii facturii neachitate

Şeful administraţiei doljene le-a explicat ulterior colegilor de ce a fost atât de mare nevoia ca să se reîntâlnească într-o şedinţă extraordinară. „Deoarece Aeroportul Craiova nu are posibilităţi de decontare a facturii nr 2016001/31.03.2016 emisă de către AZVI SA, Aeroportul a solicitat spirjin dinn partea Consiliului Judeţean Dolj pentru alocarea sumei de 4.443 mii lei în vederea efectuării plăţii”, a spus Ion Prioteasa. Această factură are termenul scadent în data de 12 iunie 2016, dată după care a intrat în vigoare clauza contractuală referitoare la penalităţile pentru întârzierea plăţii facturii neachitate, în procent de 0,5% per zi din valoarea neachitată a facturii, în cazul facturii prezentate penalităţile fiind în cuantum de 23.000 lei/zi.

sedinta cj (1)