Peste 20.000 de comprimate cu efecte psihoactive, confiscate / Trei arestați pentru trafic de droguri de risc și mare risc

0
124

Trei bărbați, membri ai unei grupări de traficanți de droguri de risc și mare risc, au fost arestați pentru 30 de zile în baza mandatelor emise, vineri seara, de Tribunalul Dolj. Cei trei au fost reținuți în urma unei acțiuni de amploare a polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate din Craiova și procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, în cadrul căreia peste 20.000 de comprimate cu droguri de risc și mare risc au fost descoperite și ridicate în urma unei prinderi în flagrant și a 12 percheziții efectuate ulterior în Gorj, Vâlcea și București. Pentru o femeie, membră a aceleiași rețele, procurorii DIICOT au cerut mandat de arestare în lipsă, instanța urmând să se pronunțe pe 17 iunie a.c.

Acțiunea de destructurare a grupării a demarat joi, 4 iunie a.c., când poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Craiova, cu sprijinul polițiștilor de combatere a criminalității organizate din București, Vâlcea și Gorj, au surprins în flagrant delict doi bărbați, de 40 și 60 de ani, pe Constantin Ghinea și Marian Bibașcu, în timp ce încercau să vândă 10.500 de comprimate cu droguri de risc și 480 de comprimate de droguri de mare risc. Imediat după prinderea în flagrant a celor doi, în baza informațiilor deținute, oamenii legii au efectuat, simultan, 12 percheziții domiciliare pe raza județelor Gorj, Vâlcea și a municipiului București ocazie cu care au fost găsite şi ridicate 9.036 de  comprimate cu droguri de risc precum şi suma de 9.000 de lei și 890 de euro. În plus, un alt bărbat, Marian Dragu, a fost ridicat în urma descinderilor, toți trei fiind duși la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru audieri, pe numele lor fiind emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore.

 „La data de 05.06.2015, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Ghinea Constantin, Bibașcu Marian și Dragu Marian precum și propunerea de arestare preventivă faţă de inculpata Vasile Roxana Liliana, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc și mare risc”, au comunicat procurorii DIICOT, pe numele femeii, implicată și ea în traficul de pastile cu efecte psihoactive, fiind cerut mandat de arestare în lipsă întrucât nu a fost găsită.

Procurau droguri de la farmacii și le vindeau în țări scandinave

Anchetatorii au stabilit în urma cercetărilor că „în perioada 2014-2015 membrii grupului infracţional organizat  au procurat ilegal  medicamente cu efecte psihoactive, de la depozite și farmacii din București și din județele Gorj și Vâlcea. Ulterior, drogurile de risc erau transportate şi comercializate  în Norvegia și alte țări din zona scandinavă”. Vineri seara, Ghinea Constantin, Bibașcu Marian și Dragu Marian au fost prezentați Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, propunere admisă de judecători, care au dispus încarcerarea celor trei.

Cu privire la solicitarea procurorilor de admitere a mandatului de arestare în lipsă pe numele femeii, instanța a anunțat că se va pronunța pe 17 iunie a.c.: „Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Ghinea Constantin, Bibaşcu Marian şi Dragu Marian, pe o perioadă de 30 de zile fiecare, începând cu data de 05 iunie 2015 şi până la data de 04 iulie 2015, inclusiv. Disjunge soluţionarea propunerii de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova cu privire la inculpata Vasile Roxana Liliana şi stabileşte termen de soluţionare la data de 17 iunie 2015”, se arată în încheierea de ședință a Tribunalului Dolj.

Acţiunea a desfășurată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combaterea a Criminalității Organizate Bucureşti şi Craiova şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj şi Vâlcea.  Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Direcția Operațiuni Speciale, acţiunea beneficiind și de sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj.