30 de ambulanţe repartizate de Ministerul Sănătăţii

0
100

Ministerul Sănătăţii a repartizat, la sfârşitul săptămânii, 30 de ambulanţe de tip B 4×4 către mai multe servicii de ambulanţă din ţară, printre care şi cel din judeţul Dolj. Autospecialele achiziţionate vor înlocui cele mai vechi maşini din parcul auto al SAJ.

Repartizarea ambulanţelor s-a realizat ţinând cont de mai multe aspecte. În primul rând s-a făcut o analiză a situației parcului auto și a activității fiecărui serviciu de ambulanță de către Comisia de Medicină de Urgenţă şi Dezastre a Ministerului Sănătăţii. A fost luat în considerare numărul de kilometri efectuaţi de fiecare ambulanţă de tip B 4X4 din dotarea SAJ. Au fost propuse pentru echipare judeţele care au în dotare cele mai multe autospeciale cu peste 500.000 kilometri parcurşi. Astfel, cele 30 de ambulanţe de tip B 4×4 au fost repartizate către Serviciul Bucureşti Ilfov şi către serviciile de ambulanţă teritoriale din Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Botoşani, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Galaţi, Ialomiţa, Neamţ, Tulcea, Teleorman, Vaslui şi Vâlcea.

25 de autospeciale pentru transport personal şi victime multiple

Tot săptămâna trecută, şi Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă au primit 25 de autospeciale pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM) și un spital de campanie achiziționate de către Ministerul Sănătății. Acestea au fost transferate către Inspectoratele de Urgență din Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Bucureşti-Ilfov, Buzău, Călăraşi, Caraş Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timiş şi Vrancea. Spitalul de campanie a ajuns la  Galați.

Mașinile sunt echipate pentru intervenția la accidente cu victime multiple, noile dotări urmând să vină în sprijinul personalului medical care acţionează la astfel de accidente. În ultimii patru ani, Ministerul Sănătății a achiziționat 603 ambulanțe și autospeciale prin acord- cadru pentru reînnoirea parcului auto.