Ministerul Tineretului şi Sportului pune la bătaie locuri gratuite în taberele studenţeşti

1
415

În total, aproximativ 6.000 de tineri vor pleca gratuit, vara acesta, la mare sau la munte, timp de cinci zile, pe locurile puse la bătaie de Ministerul Tineretului şi Sportului. Taberele studenţeşti includ cazare şi masă. Două categorii de studenţi se pot bucura de aceste tabere: cazurile sociale şi tinerii cu medii foarte mari.

Condiţia este să fie integralişti. De asemenea, nu trebuie decât să completeze o cerere, la secretariatul facultăţii, urmând să-şi aleagă unde doresc să plece. Aproxiamativ 70% din locuri sunt la mare, în staţiuni precum Costineşti sau Vama Veche, iar 30% la munte. Potrivit unui raport recent publicat de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), 80% din studenţii plecaţi în tabără în 2012, se declară mulţumiţi de condiţii şi spun că nu ar schimba acest privilegiu cu o bursă de studii.

Deşi metodologia de organizare a taberelor nu a fost încă publicată, reprezentanţii ANOSR estimează că studenţii vor putea depune cererile în intervalul 18-24 iunie.

1 COMENTARIU

  1. Cercetarea s-a desfãşurat în lunile mai – iunie 2010. Atât elevii, cât şi studenţii au fost împărţiţi în câte două grupuri: unii au primit o hartă administrativă a României, fără niciun alt element în afară de conturul graniţelor şi al limitelor de judeţ, iar ceilalţi au primit o hartă fizică a ţării doar cu nuanţele reliefului şi cu apele. Toţi au trebuit să identifice judeţele. Tinerii au răspuns şi unui chestionar privind orientarea în oraş şi în afara lui, dar şi cât de des folosesc internetul şi televizorul.

Comments are closed.