Reprezentanța Comisiei Europene în România au lansat campania de comunicare – Chipurile solidarităţii europene

0
310

Campania are loc în contextul aniversării semnării „Declarației Schuman” la 9 mai 1950, şi va consta într-o expoziţie de fotografii ale unor fotojurnalisti (Bogdan Buda, Alex Nicodim, Sabin Cirstoveanu, Adriana Neagoe, Paul Ursachi, Ilona Andrei, Casian Mitu, Silviu Filip, George Călin, Octav Ganea) ce documentează solidaritatea românilor cu persoanele care au părăsit Ucraina în urma invaziei ruse, grija și căldura cu care cetăţenii ucranieni au fost primiți de români în orașele de graniță, în centrele de refugiați și în casele lor.

Cu această ocazie Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, a declarat: „În urmă cu 15 ani, România a devenit membră a Uniunii Europene, parte a proiectului de pace și solidaritate menit să vindece Europa de rănile războiului și să construiască, împreună, un viitor mai bun. Astăzi, solidaritatea cu Ucraina se află în centrul acțiunilor noastre”.

Campania se va desfăşura timp de o lună, iar poveştile spuse prin intermediul fotografiilor vor putea fi urmărite de publicul larg atât în diferite spaţii de tipoutdoor, la metrou, Aeroportul Otopeni (Henri Coandă) din Bucureşti, dar şi în mediul online, pe website-ul și pe conturile noastre de pe rețelele sociale:Facebook, Instagram, Twitter, YouTube.

Ziua Europei aniversează semnarea unui plan ambițios de asigurare a păcii pe termen lung în Europa postbelică, care este considerat începutul a ceea ce reprezintă acum Uniunea Europeană. Importanța eforturilor pentru pace în Europa este cu atât mai evidentă acum, când subliniem unitatea și solidaritatea noastră cu Ucraina.

https://romania.representation.ec.europa.eu/news/preajma-zilei-europei-celebrata-la-9-mai-reprezentanta-comisiei-europene-lanseaza-campania-chipurile-2022-05-06_ro