Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan”, primul loc în ţară la Olimpiada de Pedagogie – Psihologie

0
1859

Succese importante  au fost obținute de Colegiul  Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan”, din Craiova, la Olimpiada Naţională de Pedagogie şi Psihologie, care s-a desfăşurat la Timişoara, în perioada 2- 4 mai.

Este Olimpiadă de referinţă, chiar dacă nu are şi faza internaţională, vorbim de Pedagogie – Psihologie, dar una care poate spune multe despre viitorul copiilor. La etapa naţională, care s-a desfăşurat la Timişoara, judeţul Dolj s-a întors cu medalii, clasându-se pe primul loc în ţară, într-un clasament naţional, bazat pe rezultatele obţinute de elevi, la concurs participând aproape 200 de tineri din toată ţara, Doljul fiind reprezentat de şase elevi. Astfel, la cls. a IX-a, primul loc pe ţară a fost obţinut de Iulia Maria Marcu – Bucur, iar, la anul următor de studiu, medalia de aur a fost obţinută de Cătălina Chiran, cea care a obţinut, în 2018, locul II, la aceeaşi competiţie.  

Mihaela Dobrinoiu, de la cls. a XI-a, a obţinut medalia de argint, iar Corina Maria Vlad a luat „bronzul”, îndrumători fiind prof. Tania Ţăndăreanu şi Cornelia Simescu. Este un rezultat de excepţie, punctat şi de prof. Janina Elenea Vaşcu, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj: „Ne-am întors victoriase de la Timişoara. Suntem cei mai bnuni din ţară la această Olimpiadă şi cred că ar trebui să fie şi o fază internaţională. Oricum, rezultaterle obţinute dau prestanţă municii elevilor şi profesorilor”.