Alb-albaştrii sub lupă

0
224
Pigliacelii – La penalty-uri este victimă sigură. Nicio emoţie cu el, ar trebui ca adversarii să tragă în afara porţii, fiindcă nu are instinct pentru astfel de faze. Al doilea gol a fost luat cam uşor,nu că ar mai fi contat dacă apăra.
Dimitrov – O evoluţie destul de bună, dar îşi poate asuma şi el o parte de vină la faza penalty-ului, trebuia să rezolve simplu faza, s-a complicat şi apoi a fost depăşit. A avut o ocazie bună în partea secundă, dar Bălgrădean a respins şutul său.
Donkor –Inexplicabile acele gafe, care nici la juniori nu se acceptă. O mare tâmpenie a ghanezului la faza penalty-ului. Şi nu e prima. Şi la al doilea gol a ajutat mingea să intre în poartă, omul pur şi simplu nu se poate coordona. Inclusiv la prima mare ocazie a oaspeţilor a s-a eliminat aiurea la 30 de metri de poartă, cu intrarea la Man, dar Fedele a reparat apoi. Discursul „să sperăm că nu mai face, tragem nădejde că a învăţat din aceste greşeli” nu este valabil, nu vorbim despre un puşti de la Academie, ci de un fotbalist străin cu experienţă, căruia nu i se pot tolera astfel de erori puerile. OK, este soluţie de avarie în această perioadă, dar dacă mai continuă şi din vară la Craiova atunci clubul pur şi simplu îşi batjocoreşte fanii. Spre exemplu, Spahija a fost trimis la echipa a doua definitiv, se pare, pentru mult mai puţine gafe. Ce-o fi fost în mintea lui Papură când l-a propus pentru transfer pe acest ghanez?
Kelic – A devenit deja unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din Liga I, are constanţă, mai avea probleme la meciurile cu FCSB, dar de această dată n-a mai avut scăpări.
Bancu – La el se pune problema irosirii pe acel post, mai ales când nu prea ai variante ofensive viabile. Unul dintre puţini jucători care scoate adversarii din joc şi ştie să şi marcheze ar fi util mai sus. Oricum, defectuoase plasamentul şi respingerea la golul al doilea.
Mateiu – Evoluţie în nota lui, determinat, laborios, acoperind centrul terenului. Cu el, Cicâldău şi Fedele versus Filip şi Iulian Cristea este greu de acceptat să nu domini jocul.
Cicâldău – A avut o ocazie importantă în prima repriză, dar şutul său a ocolit colţul lung. Evoluţie bună, dar se aştepta şi mai mult de la el.
Fedele – În evidentă creştere de formă. A început cu acea deposedare excelentă, un tackling perfect la Man, scăpat singur cu Pigliacelli, a continuat cu pase inspirate, adevărate assist-uri, dar nespeculate. A mai avut momente în care a reacţionat cu întârziere la transmisia mingii şi adversarii i-au luat „şunca din fasole”, dar per total a avut o prestaţie remarcabilă.
Bărbuţ – Schimbarea sa nu se justifică prin prestaţia lui Meza Colli, dar nu se poate spune că Bărbuţ a făcut un meci bun. Poate că era mai nimerit Traşcă să debuteze, chiar dacă nu juca pe banda obişnuită. Oricum, ar fi fost mai util ca Meza Colli.
Mihăilă – Unul dintre cele mai bune meciuri ale sale, a crescut mult de la instalarea lui Papură, care l-a avut la echipa a doua. S-a implicat în joc, a avut două ocazii mari, una pe repriză. Trebuia să imprime mai multă forţă mingii când Fedele i-a pasat în prima parte. A centrat de două ori excelent, a avut o evoluţie convingătoare, îi convin mult spaţiile, cu viteza sa excelentă, are nevoie de mai multă concentrare la finalizare.
Cristea – Nimic de semnalat, pur şi simplu nu s-a acomodat la Craiova şi probabil nu va rămâne nici din vară, chiar dacă mai are contract.
Fortes – De această dată a jucat în gura porţii, dar n-a făcut nimic. A avut o singură minge, centrată de Mihăilă, dar i-a fost suflată, inexplicabil, de Junior Morais.
Meza Colli – Poate că Papură era cu ochii pe turneul de la Crucible când l-a urmărit pe Meza Colli, fiindcă nu se explică altfel cum a ajuns un asemenea jucător la Craiova, ba chiar promovat drept „Mitriţă de picior stâng”. Ferească Dumnezeu să-l mai vedem vreodată în echipă pe acest specimen, care pierde orice minge ajunge la el! S-a împiedicat acolo la centrarea lui Mihăilă, a mai avut un şut în afara porţii, oricum, a enervat pe toată lumea la orice atingere a mingii.
Baicu – Nu a intrat rău puştiul, dar nu a avut prea multe minute. Parcă mai determinat şi mai decât atunci când joacă la echipa a doua, a alergat permanent, a încercat să intre în joc.