Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu efectuează o vizită oficială în Italia

0
254

În perioada 9-14 mai, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu efectuează o vizită oficială în Italia, la Roma și Florența, pentru a discuta modul în care investițiile cu finanțare europeană din prezent creează premizele unei politici de coeziune puternice în viitor.

În prima parte a vizitei, înaltul oficial european va avea întâlniri cu Sanctitatea Sa, Papa Francisc, cu dnaVirginia Raggi, primarul orașului Roma, capitala Italiei, și cu dl. Nicola Zingaretti, președintele regiunii Lazio. În a doua parte a vizitei, comisarul Crețu va susține un discurs pe tema solidarității europene și a bugetului UE în cadrul conferinței despre Starea Uniunii 2018(link is external), va avea un dialog cu cetățeniiCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN••• și se va întâlni cu dl.Enrico Rossi, președintele regiunii Toscana, și cu dl. Dario Nardella, primarul orașului Florența.

Anul acesta ziua de 9 mai, Ziua Europei, are pentru mine o încărcătura spirituală aparte, deoarece voi avea bucuria de a mă întâlni cu Sanctitatea Sa, Papa Francisc. Totodată, voi avea discuții și cu reprezentanții corpului diplomatic din cele 28 de state membre UE, acreditați la Roma. În întâlnirile pe care le voi avea cu autoritățile locale și regionale voi sublinia faptul că implementarea rapidă și riguroasă a programelor de finanțare 2014-2020 este esențială pentru negocierile ce vor avea loc asupra viitorului buget pe termen lung al UE și a politicii de coeziune. Eu și colegii mei suntem pregătiți să oferim asistența necesară tuturor statelor membre pentru ca proiectele cu fonduri UE să aducă beneficii concrete în viața de zi cu zi a europenilor“, a declarat comisarul pentru politică regională înainte de deplasarea în Italia.