Ibrahimovic, desemnat cel mai bun jucător din Franţa pentru al treilea an consecutiv

0
126

Zlatan Ibrahimovic (34 de ani), atacantul suedez al formaţiei Paris Saint-Germain, a fost desemnat, duminică, cel mai bun jucător al anului din campionatul francez pentru al treilea sezon consecutiv, un record al acestei distincţii, anunţă Associated Press.

Ibrahimovic i-a depăşit în acest clasament pe colegul său de la PSG, Angel Di Maria, Lassana Diarra, mijlocaşul francez al celor de la Olympique Marseille, şi pe Hatem Ben Arfa, fotbalistul formaţiei OGC Nice. Suedezul a înscris 35 de goluri în acest sezon, un record personal în tricoul formaţiei din capitala Franţei.

Este primul jucător care reuşeşte să înscrie mai mult de 30 de goluri într-un singur sezon din prima ligă franceză după Carlos Bianchi, care a înscris 37 de goluri în sezonul 1977-1978. Şi antrenorul parizienilor, Laurent Blanc, a fost desemnat cel mai bun antrenor al sezonului, după ce şi-a condus elevii spre al patrulea titlu consecutiv de campioni ai Franţei.

Paris Saint Germain poate repeta performanţa de anul trecut, atunci când au cucerit toate cele trei trofee interne, după ce, luna trecută, au câştigat Cupa Ligii Franţei, iar în finala Cupei Franţei o vor întâlni pe Olympique Marseille pe 21 mai.