Screciu, blocat în Belgia, speră să revină la Craiova

0
516

Ghinioanele se ţin lanţ pentru Vladimir Screciu de când a plecat de la Universitatea Craiova. A fost foarte mult timp accidentat, n-a evoluat deloc la Genk, apoi a „coborât” în liga secundă, la Lommel, tocmai pentru a juca, dar nici acolo nu a prins decât 10 minute în 2 meciuri, apoi campionatul s-a întrerupt, pe motiv de coronavirus, şi sunt şanse mici să se mai reia, belgienii hotărând să tragă linie de acum, în ciuda ameninţării UEFA. Mai mult, Lommel a intrat în insolvenţă recent, jucătorii intrând în şomaj tehnic. Vladimir Screciu a ratat pe ultima sută de metri şi revenirea la Universitatea Craiova, unde ar fi trebuit să fie împrumutat în iarnă.

„Clubul Lommel, unde am fost eu împrumutat de Genk, a intrat în insolvenţă, salariile se iau din ce dă guvernul, jucătorii nu au vrut să se mai antreneze, dar asta nu mă afectează pe mine, fiindcă oricum am programul de pregătire de la Genk. Nici la Lommel nu am jucat prea mult, mi-a luat timp să mă acomodez, deşi am mers în liga a doua tocmai pentru a juca mai mult. Am avut şi multe accidentări, dar de 5 luni nu am mai avut nimic şi eram dornic să joc. Eram foarte aproape să mă întorc la Craiova în iarnă, dar totul s-a întors pe ultima sută de metri. Sunt disperat să joc. Nu sunt sigur că la Craiova aş fi titular, dar aş avea un plus din mai multe puncte de vedere, m-aş simţi mai bine, mai sigur pe mine, fiindcă nu e uşor să fi singur în străinătate. Iubesc Craiova, iubesc oraşul, nu pot să-mi scot echipa din suflet” a declarat Vladimir Screciu, la Oltenia TV.

Jucătorul de 19 ani a rămas blocat în Belgia, unde nu există niciun fel de panică legată de coronavirus, deşi sunt multe cazuri de infecţie, unul chiar în stabilimentul în care locuieşte fotbalistul oltean.

„Sunt izolat în Belgia, m-a prins nebunia asta aici, n-am avut noroc, fiindcă tocmai ce venisem din România. Putem ieşi pe stradă aici, am fost într-un parc şi am alergat şi am fost uimit ce multe lume era afară, ţinând cont că sunt 20 de mii de cazuri de infecţie. Eu ies când e mai puţină lume, îmi este frică, mai ales că în bloc la mine este un bătrânel bolnav de coronavirus. În majoritatea timpului mă uit la seriale, am văzut de 2 ori Vikings şi Game of Thrones, acum mă uit la The Walking Dead. Ţin legătura cu Mihăilă, am venit amândoi la Craiova, am împărţit camera, totul, timp de 6 ani” a spus Screciu, pentru care Genk a plătit acum doi ani şi jumătate Craiovei suma de 2 milioane de euro.

Pe vremea când era selecţioner, Cosmin Contra îşi declarase intenţia de a-l promova pe Vladimir Screciu chiar la naţionala mare, deşi acest evolua la cea de juniori under 17 şi nu debutase la selecţionata de tineret.