Europarlamentarul Marian Jean Marinescu, despre Pachetul Mobilitate : „Va fi un vot în Comisia TRAN unde putem depune amendamente și voi face asta, personal”

0
265

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu susține că adoptarea Pachetului Mobilitate, care va produce schimbări majore în domeniul transportului rutier, nu a fost oportună într-o perioadă în care transportatorii europeni au fost destabilizați de criza generată de Covid-19. „Consiliul Uniunii Europene a aprobat Pachetul Mobilitate, care conține noi reguli privind detașarea conducătorilor auto, restricționarea transportului într-un stat membru, o prevedere care presupune întoarcerea camionului la bază, indiferent dacă este plin sau gol, odată la patru săptămâni. În opinia mea, este o decizie cu care nu sunt deloc de acord, care putea fi amânată pentru câteva luni, nu adoptată în plină criză de coronavirus când depindem foarte mult de transportatori pentru a ne aproviziona. Nu cred că era momentul de a se comunica noi reguli, care vor fi aplicate peste doi ani. Însă, până atunci companiile intră într-o perioadă neclară, în care vor încerca să se adapteze la noile reguli”, a explicat deputatul european Marian-jean Marinescu.

Deputatul Marian Jean Marinescu a mai precizat că urmează ca acest Pachet să fie trimis în Parlamentul European. „Va fi un vot în Comisia TRAN unde putem depune amendamente și voi face asta, personal. Este vorba despre amendamentele discutate cu ministrul german al transporturilor, cu care m-am întâlnit bilateral la începutul lunii martie, la Berlin, și care sper să ducă la un compromis care să mulțumească pe toată lumea. Dacă va trece de Parlament, Pachetul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial al UE, undeva în iulie-august, și va intra în vigoare după 20 de zile de la publicare, urmând să se aplice în termen de 18 luni, deci undeva la începutul lui 2022. Dacă nu se rezolvă nimic atunci se poate ca aceste regulamente, odată intrate în vigoare, să fie atacate la Curtea de Justiție a UE….”, a explicat eurodeputatul.

( interviul integral în ediția online de mâine, 9 aprile a.c)