“Cetăţenii” lui Guardiola, un nou şoc

0
200

După ce au pierdut cu 3-0 turul sfertului de Champions League cu Liverpool, Pep Guardiola şi elevii săi au ratat peste câteva zile şansa de a se încorona campioni ai Angliei, pe teren propriu, în faţa rivalei Manchester United. City a condus cu 2-0 în derby-ul local, la pauză, dar trupa lui Mourinho a revenit incredibil în partea secundă, reuşind să se impună în final cu 3-2. Kompany şi Gundogan au punctat în prima jumătate de oră, iar după pauză Pogba a reuşit să egaleze după ce a punctat de două ori în două minute, iar Smalling a dat lovitura de graţie în minutul 69. Kun Aguero a revenit după accidentare, evoluând în ultimele 10 minute.

O victorie ar fi însemnat titlul pentru “cetăţeni”. La finalul meciului, Guardiola a spus că trebuia să fie 5-0 la pauză.  Nu vreau să arunca vina pe niciun jucător, dar trebuia să-i îngropăm în prima repriză”, a spus Guardiola. City are 13 puncte în faţa lui United, cu 6 etape înainte de finalul campionatului.

În Merseyside Derby, Everton şi Liverpool au terminat la egalitate, scor 0-0. Salah, accidentat, nu a jucat, iar Firmino, Oxlade şi Arnold au intrat pe final.