Grupare de proxeneţi doljeni destructurată de oamenii legii

0
337

Magistraţii Tribunalului Dolj au dispus, miercuri seară, arestarea preventivă a patru tineri doljeni acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism. Cei patru au fost „săltaţi” de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova care au stabilit, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, că, în perioada decembrie 2015 – martie 2016, aceştia au exploatat sexual în Craiova, dar şi în Germania şi Austria, mai multe tinere racolate din localităţi din Dolj.

În cursul zilei de marţi, 5 aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, cu sprijinul poliţiştilor IPJ Dolj şi al jandarmilor de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, au descins în mai multe localităţi din Dolj dar şi în Craiova, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional specializat în trafic de persoane şi proxenetism. Oamenii legii au făcut cinci percheziţii domiciliare în Melineşti, Goieşti şi Craiova, în urma cărora au fost ridicaţi Adrian Marius Dincă, de 23 de ani, Darius Iustin Stoica, de 28 de ani, din Craiova, Angelică Marian Smarandache, de 30 de ani, şi Florin Daniel Veleanu, de 36 de ani, din Craiova. În plus, în urma descinderilor au fost ridicate telefoane mobile, documente de transfer bancar, hard-disk-uri şi un pistol cu bile marca Mauser.

Potrivit anchetatorilor, din cercetările efectuate de poliţiştii BCCO Craiova s-a stabilit că, în perioada decembrie 2015 – martie 2016, membrii grupării au racolat, transportat şi exploatat sexual în Craiova, dar şi în Germania şi Austria, mai multe tinere din judeţul Dolj. Cei patru tineri au fost duşi la sediul DIICOT  – Serviciul Teritorial Craiova, unde, în urma audierilor, procurorul de caz a dispus reţinerea lor pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism.

Miercuri seară, cei patru au fost prezentaţi Tribunalului Dolj, care le-a emis mandate de arestare preventivă pe 30 de zile: „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT –Serviciul Teritorial Craiova, cu privire la inculpaţii Veleanu Florin Daniel, Smarandache Angelică-Marian, Stoica Darius-Iustin şi Dincă Adrian Marius. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Veleanu Florin Daniel, Smarandache Angelică-Marian, Stoica Darius-Iustin şi Dincă Adrian Marius pe o durată de 30 zile. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu din 06.04.2016”. Inculpaţii pot face contestaţie la Curtea de Apel Craiova.