Ministrul Agriculturii: Reducerea TVA la alimente va scădea preţurile şi va relansa consumul

0
91

Reducerea TVA la alimente la 9% va duce la scăderea preţurilor, relansarea consumului şi la colectarea mai bună la buget, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care va începe consultări cu industria, pentru a se asigura că măsura va produce efectele dorite.

        “Această măsură de reducere a TVA la alimente, coroborată şi cu controalele ANAF, vor duce la crearea unui mediu concurenţial corect. Vom avea evaziune mult mai puţină şi preţuri mai mici. Reducerea TVA va avea ca efect scăderea preţurilor, relansarea consumului şi o colectare mai bună la bugetul de stat. De mâine vor începe consultările cu producătorii, cu industria şi cu marile lanţuri de magazine, pentru a ne asigura că măsura va produce efectele dorite”, a afirmat ministrul.

           Acesta a adăugat că scăderea taxei pe valoarea adăugată este unul dintre cele mai importante obiective ale mandatului său de ministru. “Sper că putem să reducem la minim posibil evaziunea fiscală şi în felul acesta să salvăm societăţi şi locuri de muncă. Cel mai important obiectiv este acela de a reduce preţurile, lucru de care vor beneficia toţi românii. Scăderea preţurilor va duce la relansarea consumului, ceea ce se traduce prin venituri mai mari la bugetul de stat”, a arătat el. Constantin a mai spus că reducerea TVA va da “o gură de oxigen” sectorului de lapte, după eliminarea cotelor, de la 1 aprilie, dar şi celui de carne, afectat de embargoul impus Rusiei.