Târgul de Turism al României – peste 20.000 de vizitatori

0
60

Romexpo a organizat în perioada  timp de patru zile, în perioada 31 martie – 03 aprilie 2011, în Pavilionului A din cadrul Centrului Expoziţional Romexpo, cea de-a 25-a ediţie a Târgului de Turism al României – TTR. Târgul a reunit peste 180 de firme din 21 de ţări, pe o suprafaţă de peste 6500 mp, cu un grad de internaţionalizare de aproape 50%. Atât destinaţiile pentru vacanţa de vară, cât şi ofertele de Paşte au fost prezentate de către autorităţile pentru promovarea turismului din Bulgaria, Grecia, Turcia, Ungaria, agenţii de turism, hoteluri şi pensiuni din ţară şi din străinătate. De asemenea, ambasadele acreditate la Bucureşti: Cehia, Croaţia, Bulgaria, Cipru, Chile, Emiratele Arabe Unite, Italia, Iran, Macedonia, Mexic, Peru, Serbia, Slovacia, Slovenia au beneficiat de standuri de promovare turistică. Ofertele prezentate la târg au înregistrat reduceri de până la 50%.

Expoziţie internaţională de medicină şi farmacie

În aceeaşi perioadă a avut loc şi Rommedica – expoziţie internaţională de medicină şi farmacie, ajunsă la cea de-a XXI-a ediţie. Peste 60 de companii producătoare şi importatoare de echipament medical din 7 ţări au prezentat vizitatorilor ultimele tehnologii din domeniu. Au fost prezenţi în prima zi a târgului directori ai spitalelor din Bucureşti şi din ţară, care au vorbit despre managementul medical performant în contextul socio-economic actual. În premieră, la Rommedica, a participat cu stand Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care a oferit consultanţă pacienţilor şi furnizorilor de servicii medicale. Explore Medicine TV, cel mai complex portal de educaţie medicală video din domeniu, a susţinut şi promovat efortul de inovare şi modernizare a sistemul sanitar, propunând o platformă didactică online, unică prin noutatea, calitatea, dar mai ales utilitatea suportului video. Societatea Naţională de Cruce Roşie (SNCR) a susţinut o conferinţă cu tema “A şti sau a nu fi – învaţă să acorzi primul ajutor”, precum şi simulări de prim ajutor pe toată durata expoziţiei Rommedica. Iubitorii de carte au participat la lansările celor mai noi titluri din domeniului medicinei şi farmaciei prezentate la stanul Editurii Universitare “Carol Davila” .


Antique MarketTârg de obiecte de artă şi antichităţi, aflat la prima ediţie,  a găzduit pentru expunere, evaluare şi vânzare piese de mobilier şi decoraţiuni interioare, artă plastică, obiecte personale şi de colecţie, argintărie şi porţelanuri, bijuterii vechi, jucării, vehicule de epocă şi multe altele.


Marin Pandžić, reprezentantul Ambasadei Croaţiei la Bucureşti :

“Vom participa şi la ediţiile următoare ale Târgului de Turism cu standuri mai mari, deoarece considerăm România o piaţă de desfacere foarte profitabilă. Suntem siguri ca raporturile de colaborare cu România atât în turism cât şi în alte domenii vor fi consolidate în următorii ani”


E.S.Dna. Maria Eliana Cuevas, Ambasadorul Chile la Bucureşti :

“Ambasada Chile va participa şi la viitoarele ediţii ale Târgului de Turism al României, având în vedere că acesta constituie un eveniment de o înaltă ţinută, unul dintre cele mai importante la nivel naţional”