Palatul Copiilor din Craiova: “Caravana Mărţişorului” – un succes

0
678

Astăzi, la Palatul Copiilor din Craiova a avut loc finalizarea unui proiect ambiţios, “Caravana Mărţişorului”, organizat de instituţia amintită , în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. Prin acest program, timp de o săptămână, elevii din Dolj au putut dona cărţi, jucării, etc, destinate ajutorării copiilor care au nevoie de tratament la Secţia de Pediatrie Oncologică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, precum şi pentru sprijinul celor din Ucraina. Iniţiativa s-a bucurat de succes.

“Caravana Mărţişorului”, demarată pe 1 martie, de Palatul Copiilor din Craiova, prin parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, a fost finalizată astăzi, 8 martie. În tot acest timp, elevii  din judeţ au donat cărţi, jucării, etc. pentru a veni în sprijinul copiilor aflaţi în suferinţă, la Secţia de Pediatrie Oncologică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, precum şi pentru cei din Ucraina. “A fost o mobilizare exemplară, 35 de unităţi de învăţământ preuniversitar din Dolj contribuind în acest sens. Astăzi, 8 martie, am sărbătorit şi “Ziua Femeii”. Cred că această manifestare a fost încununată de succes. Dar, nu puteam fără sprijinul elevilor, fiindcă ei sunt principalii artizani ai acestui succes, bineînţeles cu ajutorul părinţilor şi al cadrelor didactice. Astăzi, la finalizarea programului, am organizat şi un program artistic dedicat acestei zile”, a precizat prof. Carmen Eugenia Pascu, director al Palatului Copiilor din Craiova.

Sală plină cu daruri, copii care sunt alături de cei în suferinţă

Una dintre sălile Palatului, destinată colectării de ajutoare, era aproape plină: peste tot, cărţi, jucării, jocuri, hăinuţe, produse de igienă. Cu toate provenind de la elevi, cu doi dintre ei vorbind şi noi. “Cu toţii ne-am implicat în acest proiect. Suntem alături de cei care au necazuri”, a spus Briana Holingher, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional Pedagogic “Ştefan Velovan” din Craiova, finalista de anul trecut a “X- Factor”. Lângă ea , Ionuţ Brad, membru al Ansamblului Folcloric “Cununiţa” al Palatului Copiilor, a completat: “Este o acţiune extraordinară , prin aceasta arătându-ne sprijinul pentru copiii aflaţi în situaţii grele”.