Mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii

0
327

“Femeile din întreaga lume reprezintă pentru noi simbolul vieții și speranței.  Astăzi trebuie să ne bucurăm de primăvară și să le sărbătorim. Să le spunem “La mulți ani!” și să le mulțumim pentru căldura și sensibilitatea pe care le aduc în viața fiecăruia dintre noi.

Anul acesta, însă, ziua de 8 martie este puternic umbrită de viitorul devenit dintr-odată incert și extrem de periculos pentru mamele și fiicele din Ucraina. Imaginea sutelor de mii de femei nevoite să fugă din calea războiului pentru a-și pune la adăpost pruncii este dureroasă, în secolul XXI, când nimeni nu credea că omenirea mai poate trăi drame ca aceasta. Cei care au pornit acest tăvălug al agresiunii fără a se gândi la consecințele umanitare și la toate celelalte urmări pe scară largă ale acestui război, trebuie să înțeleagă că este timpul să audă și să asculte glasul mamelor sau fiicelor lor, care le cer să oprească războiul și să dea șansă vieții și păcii. Rațiunea va învinge în cele din urmă ambițiile iraționale.

Mame, bunici, surori, soții, fiice, colege, tuturor femeilor le doresc multă sănătate, fericire și să se bucure în liniște și pace de tot ceea ce le este drag!

În același timp, transmit un mesaj de solidaritate cu refugiații din Ucraina, majoritatea femei, și cu familiile lor rămase acasă să-și apere țara”.