Vicepreşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasiles : “Continuăm investițiile pentru a susține activitatea intensă la AIC”

0
355

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Dolj Cosmin Vasile a participat astăzi, alături de primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, la deschiderea Târgului de Turism al Olteniei, care se desfășoară în perioada 8 – 10 martie, la Centrul Multifuncțional Craiova.
„Vreau să-i felicit pe organizatorii acestui eveniment, care s-a transformat într-o frumoasă tradiție, pentru că, iată, acum ne aflăm la cea de-a patra ediție a Târgului de Turism al Olteniei. Consiliul Județean Dolj sprijină toate inițiativele menite să contribuie la promovarea turismului și vreau să evidențiez faptul că prin Aeroportul Internațional Craiova, instituție care se află în subordinea CJ, au trecut, în 2018, peste 493.000 de pasageri. Două agenții de turism au anunțat deja că vor oferi, în acest an, curse directe spre Antalya, odată cu începerea sezonului estival.
Continuăm investițiile pentru a susține activitatea intensă la AIC și, luna trecută, Consiliul Județean a inițiat licitația pentru extinderea terminalelor de plecări și de sosiri, a căror suprafață va crește cu peste 2.200 de metri pătrați.
Totodată, ne îndreptăm atenția și către culele din comunele Brabova și Cernătești, pentru a le restaura și a le integra cât mai repede în circuitul turistic. De asemenea, avem în derulare două proiecte prin care vom crea, în Craiova, obiective culturale unice în țară: Centrul Internațional «Constantin Brâncuși», din vecinătatea Palatului «Jean Mihail», și Muzeul Cărții și Exilului Românesc, prin restaurarea și amenajarea Casei Dianu“, a declarat vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile.