TNC: Patru spectacole „11plus1 independent / contemporan”, în martie

0
422

Alte patru spectacole, reprezentație unică, din programul „11plus1 independent / contemporan” ajung, luna aceasta, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova. Astfel, programul continuă cu două producții de teatru independent din București și Cluj-Napoca și două producții de dans contemporan din capitală.

Marți, 5 martie, publicul a fost invitat să experimenteze „Fapte vitejești”, producție a Asociației PETEC și Centrului Național al Dansului din București. Va urma, pe 12 martie, spectacolul cu dans contemporan „De fapt_”, în coregrafia Simonei Dabija, iar pe 19 martie, „Body of defiance”, de Ana Cucu-Popescu, în regia lui Raul Coldea, producție a Reactorului de creație și experiment din Cluj. Finalul lunii propune „Fragile. Handle with care”, un spectacol de dans contemporan, conceptul și coregrafia Mariana Gavriciuc, București, programat pe 26 martie.

„11plus1 independent / contemporan” a debutat în stagiunea 2017-2018 și s-a bucurat de succes în rândul spectatorilor craioveni. Programul cuprinde o selecție a celor mai bune 12 spectacole de teatru independent și dans contemporan din țară ale momentului și aduce pe scena Naționalului craiovean artiști, regizori, coregrafi, dansatori, performeri din zona culturală independentă. Programul are scopul de a susține și încuraja segmentul producțiilor de teatru independent și de dans contemporan, dorindu-se o importantă rampă de lansare pentru tinerii creatori ce au, astfel, ocazia să performeze pe scena unei instituții culturale profesioniste. Biletele pentru spectacole sunt disponibile pe platforma online www.ebilet.tncms.ro și la Agenția teatrală (tel. 0251.413.677).