Craiova supune Capitala!

0
1172

După calificarea Ştiinţei în semifinalele Cupei României, de marţi, în dauna lui Dinamo, handbalistele pregătite de Bogdan Burcea au învins ieri cu 23-21 pe CSM Bucureşti, în derby-ul Ligii Florilor, disputat în Sala Polivalentă

Nu avem destule semne de exclamare la dispoziţie pentru a evidenţia victoria handbalistelor de la SCM Craiova în faţa galacticelor de la CSM Bucureşti. Echipa care are un buget la nivelul echipelor de fotbal din Liga I şi care îşi propune an de an câştigarea Ligii Campionilor a fost învinsă în Sala Polivalentă de o echipă entuziastă, extrem de determinată, care a crezut că poate produce minunea. Sunt primele puncte pierdute în acest sezon de Cristina Neagu şi compania, care nu-şi fac însă probleme în privinţa titlului, având 12 puncte avans faţă de SCM Craiova. Echipa din Bănie şi-a consolidat însă cu această ocazie poziţia secundă, având 3 lungimi şi un meci în minus faţă de Vâlcea, fiind avantajată şi de meciurile directe cu aceasta. Ultima înfrângere în campionatul intern pentru echipa Primăriei Capitalei data din septembrie 2016, în faţa celor de la Dunărea Brăila. Până spre finalul primei reprize, totul era în grafic pentru CSM Bucureşti, care conducea cu 4 goluri (11-7 în minutul 24), însă craiovencele au avut câteva minute inspirate în ambele faze şi au intrat la vestiare cu un ecart minim de recuperat. Iulia Dumanska a fost într-o formă de excepţie, la numai câteva zile după ce făcuse un meci mai slab, cu Lada Togliatti. În repriza secundă, fetele lui Bogdan Burcea s-au menţinut la 1-2 goluri de puternicele adversare, datorită unei apărări agresive şi a unor atacuri prelungite la limita pasivului, dar finalizate cu brio.

Nepoata lui Silviu Lung a apărat un 7 metri decisiv

Cu zece minute înainte de final, la scorul 18-18, Cristina Lung, fiica lui Tibi Lung şi nepoata lui Silviu Lung, a intrat în poartă pentru o aruncare de la 7 metri, ea îndeplinind rolul de portar la astfel de faze, cum de obicei o face Flori Stanciu, indisponibilă pentru acest joc. Tânăra de 18 ani a parat aruncarea starului naţionalei Suediei, Bella Gulden, iar imediat Cristina Florianu a marcat, aducând pentru prima dată în avantaj echipa din Bănie. Hagman a egalat, dar Pricopi şi Nikolic au punctat pentru desprinderea la 2 goluri, care s-a petrecut când mai erau 2 minute din meci. Ambele formaţii au mai reuşit să marcheze de două ori, Klikovac, care nu marcase până atunci, venind cu ambele reuşite pentru SCM Craiova, cea de-a doua chiar în ultima secundă. La 22-20, Dumanska a mai propus o intervenţie de superclasă, poate decisivă pentru succes, chiar dacă în debutul părţii secunde fusese surprinsă cu un gol de cea care i-a predat ştafeta în poarta naţionalei României, Paula Ungureanu.

În week-end, cele două echipe care s-au duelat în Polivalentă vor disputa partide cu ocupantele primelor două locuri în Superliga din Rusia, SCM Craiova având returul sferturilor Cupei EHF cu Lada Togliatti, iar CSM Bucureşti întâlneşte Rostov, în ultimul meci din grupele Ligi Campionilor, învingătoarea urmând să termine pe locul 2, după Gyor.

SCM Craiova – CSM Bucureşti 23-21 (11-12)

Craiova, Sala Polivalentă, spectatori: 3.000.

SCM Craiova: Dumanska, Lung (portari) – Ardean 6 goluri, Pricopi 5, Florianu 4, Nikolic 3, Klikovac 2, Vizitiu 1, Rădoi 1, Popescu 1, Ţicu, Tudor, Trifunovic. Antrenor: Bogdan Burcea.

CSM Bucureşti: Grubisic, Ungureanu 1 gol (portari), Neagu 5 goluri, Hagman 5, Curea 4, Gullden 3, Jorgensen 1, Jacobsen 1, Frafjord 1, Niombla, Ayglon, Manea, Mehmedovic, Kurtovic. Antrenor: Helle Thomsen.