Agent de la Penitenciarul Pelendava, la judecată pentru trafic de influenţă

0
94

Un agent de la Penitenciarul Pelendava din Craiova a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Agentul este acuzat că a cerut 5.000 de euro, din care a primit 3.500 de euro de la un craiovean, pentru a-i aranja angajarea soţiei ca asistent medical în cadrul unităţii de detenţie. Bărbatul care a dat banii a recunoscut totul şi a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii, prin care a fost de acord să primească o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare pentru cumpărare de influenţă. Agentul, în schimb, va fi judecat în procedură obişnuită. Dosarul a fost trimis luni, 6 martie a.c. la Tribunalul Dolj.

pelendavaProcurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările, efectuate împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Dolj, şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Dănuţ Dihoru, agent de penitenciare la Penitenciarul Pelendava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

Potrivit rechizitoriului, în urma anchetei desfăşurate ca urmare a sesizării făcute de o persoană la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, s-a stabilit faptul că, în perioada iunie-iulie 2016, agent-şef principal Dănuţ Dihoru, din cadrul Penitenciarului Pelendava, a pretins de la Alexandru Crăciun suma de 5.000 de euro, iar ulterior a primit de la acesta 3.500 euro, lăsându-l să creadă că poate influenţa angajarea soţiei acestuia ca asistent medical în cadrul Penitenciarului Pelendava. „Ca urmare a cercetărilor, s-a reuşit probarea activităţii infracţionale a inculpatului agentului de penitenciare”, se arată într-un comunicat de ieri al Direcţiei Generale Anticorupţie.

mitaÎn ceea ce-l priveşte pe Crăciun, acesta a recunoscut comiterea faptei, precizând că, iniţial, i-a remis agentului suma de 3.500 euro pentru a-i facilita angajarea soţiei sale pe postul de asistent medical, urmând ca restul de 1.500 de euro să-i dea după efectuarea angajării. „În conformitate cu prevederile legale, s-a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei de către inculpatul Crăciun Alexandru, privind comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă şi acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală, în sarcina acestuia stabilindu-se pedeapsa de 1,6 ani închisoare şi 1 an interzicerea unor drepturi, ca pedeapsă complementară, de la rămânerea definitivă a hotărârii”, au mai comunicat anchetatorii. Dosarul a fost trimis luni la Tribunalul Dolj.