Doljul a intrat în atenţia companiilor din Anglia

0
162
Ion Prioteasa

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, împreună cu directoarea Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, directoarea Direcţiei de Afaceri Europene din cadrul CJ, Ileana Măjină, şi directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie a Judeţului Dolj, Virgil Boboc, s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentanţii ACB Associates din Marea Britanie, în vederea stabilirii unui potenţial parteneriat pentru implementarea unui proiect pilot de identificare a unor firme locale, care ar putea deveni furnizori pentru companiile Ford şi Cummins Generator Technologies. “La ultima vizită pe care am avut-o în Marea Britanie, la Camera de Comerţ şi Industrie din Southampton am întâlnit-o pe doamna Cecilia Diaconescu de la Ambasada României la Londra. În acel cadru am rugat-o să îndrepte către Dolj şi Craiova firme englezeşti interesate de extinderea afacerilor sau de parteneriate cu firme din Dolj, ceea ce a şi făcut. În noiembrie anul trecut au ajuns la Craiova şi s-au întâlnit cu noi reprezentanţii companiei ACB Associates, care au făcut o radiografie a industriei doljene şi a potenţialului de dezvoltare a zonei. Această companie are 15 ani de experienţă şi de consultanţă în fonduri europene. În toţi aceşti ani a lucrat pe două direcţii: crearea de locuri de muncă şi pentru salvarea, menţinerea de locuri de muncă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

În cadrul întâlnirii de ieri s-a stabilit realizarea unui proiect pilot care, dacă va avea succes, o să constituie baza unui proiect major în următorii trei ani. “De la ultima lor vizită în Craiova şi până acum au ţinut legătura cu companiile Ford şi Cummins Generator Technologies. Această firmă din Anglia doreşte să se implice în găsirea unor companii locale care ar putea să devină furnizori pentru Ford şi Cummins. Au înţeles însă că firmele noastre nu au tehnologia necesară şi pregătirea pe care o cer cele două companii mari. Acest proiect pilot ar urma să stabilească un focus grup din firme locale, care ar putea lucra pe viitor pentru Ford şi Cummins”, a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

“Ar putea fi create locuri de muncă în Craiova”

Proiectul, care ar urma să fie finanţat din fondurile unui program european, urmăreşte realizarea unei analize complexe, o diagnoză a companiilor locale şi a unei strategii prin care aceste firme să fie transformate în furnizori ai celor două mari companii. “Le-am transmis că suntem interesaţi de o astfel colaborare care ar putea să ofere o gură de oxigen firmelor din Craiova şi Dolj. Dacă putem ajuta acest domeniu al întreprinderilor mici şi mijlocii, sector de o importanţă vitală pentru o economie sănătoasă, o vom face cu toată forţa şi ne vom implica. Ar putea fi create locuri de muncă în Craiova care, la rândul lor, pot genera venituri suplimentare la bugetul local. Printre altele, compania ACB Associates studiază şi posibilitatea de a realiza un program de promovare şi identitate a Regiunii Oltenia”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.


ACB Associates a fost înfiinţată în urmă cu 30 de ani şi este specializată pe acordarea de consultanţă în sprijinirea afacerilor pentru IMM-uri în zona West Midlands din Anglia, în special în sfera industriei prelucrătoare şi în inginerie. Compania are mai mult de 15 ani de experienţă în dezvoltarea strategiilor de sprijin, în întocmirea documentaţiilor de atribuire, în dezvoltarea de programe şi întocmirea de proiecte finanţate de Uniunea Europeană, în special prin fonduri provenind din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).