REMIZĂ CHINUITĂ

0
244

UNIVERSITATEA CRAIOVA – VICTORIA BRĂNEŞTI      1-1 (0-1)

Stadion: „Ion Oblemenco”, teren: moale, timp: rece, spectatori: 1500.

Au marcat: M. Costea ””76 / C. Coman ””28.

UNIVERSITATEA: Silviu Lung jr. – Buleică, Zoro, D. Stoica, W. Lopez – Prepeliţă, Wendel, Alex. Ologu (””65 Gângioveanu) – M. Costea, Subotici (””65 Stoianof), Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.

VICTORIA: Stoicescu – Maghici, Sg. Bar, Marincău, Nicola – Fl. Petre (””57 Iacob), Novac, Ispir, Avram – B. Oprea (””74 D. Popa), C. Coman (””84 Simion). Antrenor: Ilie Stan.

Au arbitrat: Teodor Crăciunescu (Râmnicu Vâlcea) – Eduard Dumitrescu (Piteşti), Adrian Ghinguleac (Bucureşti).

Observatori: Stan Prodan (Alexandria), Nicolae Pantea (Bucureşti).

Cartonaşe galbene: Zoro ””11, Subotici ””13, W. Lopez ””32, Wendel ””48, Prepeliţă ””83 / C. Coman ””30, Avram ””51, B. Oprea ””59, Sg. Bar ””77.

Mihai Costea

Măcinată de scandaluri în pauza competiţională, Universitatea Craiova a debutat cu stângul în noul an, fiind învinsă, pe teren propriu, de rivala Steaua Bucureşti. Trupa pregătită de italianul Nicolo Napoli nu a reuşit să se revanşeze faţă de proprii suporteri nici aseară, când pe stadionul „Ion Oblemenco” a poposit Victoria Brăneşti, formaţie în compania căreia nu a obţinut decât o remiză, şi aceea chinuită. Încurajaţi din tribune de doar 1500 de spectatori, „alb-albaştrii” au făcut un joc slab mai ales pe parcursul primei reprize, când, de fapt, elevii lui Ilie Stan au şi deschis tabela de marcaj, în urma unei greşeli de începător a fundaşului Alin Buleică, „vârful” Cornel Coman învingându-l cu un lob, din interiorul careului mare, poziţie lateral stânga, pe goal-keeper-ul Silviu Lung junior, ieşit în întâmpinare. Ce-i drept, în prima parte a confruntării, „leii” s-au aflat şi foarte aproape de a înscrie, însă fraţii Costea şi Daniel Subotici nu au putut să îl învingă aşa de uşor pe portarul Cristian Stoicescu. Reveniţi de la cabine cu gândul de a nu se face din nou de râs, oltenii au pus pe presiune pe adversar, care, în cele din urmă, a cedat în minutul 76, Mihai Costea marcând cu un şut expediat de la marginea careului de 16 metri. Atât şi nimic mai mult, prin punctul contabilizat echipa fanion a Olteniei nereuşind să se îndepărteze de zona locurilor retrogradabile.

Adrian Mititelu

Vor să câştige la Timişoara

Peste numai cinci zile, Universitatea Craiova va avea o nouă misiune dificilă, urmând să dea piept în deplasare cu F.C. Timişoara, echipă situată pe locul doi în clasament şi ce nu concepe un eşec pe teren propriu cu atât mai mult cu cât are ca obiectiv participarea în preliminariile Ligii Campionilor. Cu toate acestea, mulţumit de jocul prestat de „alb-albaştri” cu Victoria Brăneşti, finanţatorul Adrian Mititelu a anunţat că trupa pregătită de italianul Nicolo Napoli este capabilă să se impună în confruntarea de pe Bega. „Sunt mulţumit de jocul echipei, însă în ultimii ani suntem cei mai ghinionişti. Nu sunt supărat pe Florin Costea pentru ratările din acest meci. Mergem la Timişoara să câştigăm. Mereu când am avut nevoie de puncte, cu F.C. Timişoara şi Rapid Bucureşti le-am scos. Chiar dacă vom întâlni cea mai bună formaţie a momentului, cred că putem sparge gheaţa”, a afirmat Adrian Mititelu.