Negocieri în PDL: Flutur, Ungureanu, Negoiţă şi Frunzăverde îl vor susţine pe Blaga

0
132

Lupta pentru putere în PDL a ajuns la negocierile finale, notează “Gândul”, menţionând că Vasile Blaga va fi susţinut de către Gheorghe Flutur, Liviu Negoiţă, Traian Ungureanu şi Sorin Frunzăverde, iar Emil Boc de către Cristian Boureanu, Roberta Anastase, Raluca Turcan şi Teodor Baconschi. Într-un articol publicat de “Gândul” se precizează că Elena Udrea este candidată pentru una din funcţiile de vicepreşedinte şi, pe de altă parte, că este posibilă şi o moţiune a celor trei “reformişti”, Macovei, Cristian Preda şi Sever Voinescu.

“Primul care şi-a stabilit echipa este Vasile Blaga, actualul secretar general mizând pe sprijinul a patru secunzi, pe care îi doreşte primvicepreşedinţi. Liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur şi eurodeputatul Traian Radu Ungureanu sunt cei care au bătut deja palma cu Blaga, după cum au confirmat pentru «Gândul» surse din conducerea partidului. Curtat iniţial de Cotroceni pentru a candida cu propria moţiune, primarul Sectorului 4, Liviu Negoiţă, s-a raliat şi el în spatele fostului ministru de Interne, urmând să ţintească funcţia de primvice. Cel de-al patrulea aghiotant este şi piesa de bază a candidaturii lui Blaga: preşedintele PDL Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde”, se arată în material.

Publicaţia precizează că deşi se va arunca în bătălia pentru şefia partidului cu propria-i moţiunea, intitulată “Dreapta română”, Frunzăverde ar urma să-şi găsească locul tot în tabăra lui Blaga, care îi va oferi acestuia susţinerea pentru funcţia de prim-vicepreşedinte.

Indiferent de formula în care îşi vor prezenta moţiunile şi de componenţa grupului de promovare, pedeliştii mai au la dispoziţie şase săptămâni pentru a-şi anunţa oficial candidatura la şefia partidului. Confruntarea finală va avea loc pe 14 mai.