”Aderarea la OCDE-oportunități pentru mediul de afaceri din România”

0
308

Guvernul României organizează, în colaborare cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), evenimentul ”ADERAREA LA OCDE-oportunități pentru mediul de afaceri din România”, care va avea loc joi, 9 februarie 2023, începând cu ora 10:00, la Hotelul Athénée Palace.

Evenimentul va fi deschis de prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă și de secretarul general al OCDE, Mathias Cormann, și va fi prilej al dialogului între membri ai Guvernului, reprezentanți OCDE și ai oamenilor de afaceri din România, pe teme precum beneficiile aderării pentru mediul economic și potențialul investițional.

Având ca deviză ”politici mai bune pentru vieți mai bune”, OCDE ajută, printre altele, țările să maximizeze comerțul și investițiile, să încurajeze inovarea, să-și sporească oportunitățile de afaceri, să responsabilizeze actorii privați, să sprijine antreprenoriatul.

Aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) reprezintă unul dintre cele mai importante obiective de țară pentru România, după accederea în NATO și intrarea în Uniunea Europeană.

Guvernul României a parcurs cu succes prima etapă a procesului de aderare, la finalul căreia, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a depus Memorandumul Inițial la sediul OCDE de la Paris.