Titus Corlăţean, votat preşedinte al Comisiei speciale pentru pregătirea Preşedinţiei Consiliului UE

0
123

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, ieri, propunerea ca senatorul PSD, Titus Corlăţean, să ocupe funcţia de preşedinte al Comisiei speciale pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019.

Titus Corlăţean

Titus Corlăţean o va înlocui în funcţia de preşedinte al comisiei pe Ana Birchall, care şi-a dat demisia după ce a fost desemnată vicepremier în Guvernul Dăncilă.

         Liderul USR, Dan Barna, a susţinut, în cadrul dezbaterilor, că această comisie specială ar trebui desfiinţată. „Această comisie este de fapt cea mai pură şi clară definire a termenului de sinecură. Ea s-a născut în octombrie, anul trecut, a avut o singură şedinţă în care s-a numit preşedintele, după care nu s-a mai întâmplat nimic, este, în schimb, cea mai hăruită dintre comisiile din Parlament, având în administrare un buget de 12 milioane de lei pentru acest an. Ideal ar fi să desfiinţăm această comisie. Cum, însă, această hăruire nu pare să fie un argument pentru dumneavoastră de a o desfiinţa, îmi exprim doar o speranţă pentru domnul Corlăţean, probabil viitorul preşedinte al comisiei că ne va prezenta la un moment dat nişte obiective sau nişte elemente pe care această comisie specială le va avea pentru a cheltui 12 milioane de lei în condiţiile în care ştim foarte clar că pregătirea Preşedinţiei este un atribut fundamental al Guvernului, iar Parlamentul se presupune să facă ceva”, a declarat Barna.

         Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a precizat că Guvernul va cheltui cele 12 milioane de lei şi nu comisia.