Şoferul fugar din Brazdă şi prietenii care l-au ajutat să dezmembreze maşina, împreună după gratii

0
385

Şoferul fugar, care a accidentat, luna trecută, o fetiţă de 1 an şi 7 luni şi pe tatăl acesteia, pe trecerea de pietoni, în cartierul Brazda lui Novac, a ajuns în spatele gratiilor. Craioveanul, în vârstă de 33 de ani şi cu antecedente penale, având la activ o condamnare la 2 ani de închisoare cu suspendare din 2010, ajutat de trei prieteni, şi-a dezmembrat Mercedesul cu care a comis accidentul, componentele fiind împărţite între ei şi depozitate în mai multe spaţii din Craiova, dar şi în comunele Leu şi Cârcea. Împreună cu şoferul, au ajuns după gratii şi amicii săi, reţinuţi pentru 24 de ore, cu toţii urmând să fie prezentaţi Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă.

După aproape trei săptămâni, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj au anunţat, marţi seara, că, în urma cercetărilor efectuate în dosarul penal constituit ca urmare a evenimentului rutier ce a avut loc pe bulevardul Dacia din municipiul Craiova, de pe 20 ianuarie, au identificat şoferul, Ionuţ Cristian Manea, de 33 de ani, din Craiova, şi alte trei persoane care au favorizat şi tăinuit fapta de părăsire a locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia. Mai exact, spun reprezentanţii Poliţiei, şoferul care a lovit fetiţa şi pe tatăl ei, a acroşat şi un autoturism, astfel că maşina sa, un Mercedes, a fost avariată. A ascuns-o după comiterea faptei, apoi, cu ajutorul unor prieteni, a făcut-o bucăţi, ca să-şi acopere urmele. În baza mandatelor emise de instanţă, oamenii legii au făcut, marţi, 6 februarie a.c., 11 percheziţii la imobilele în care locuiesc cei patru, dar şi în alte locaţii din municipiului Craiova, comuna Leu şi comuna Cârcea. În urma descinderilor, au fost găsite şi ridicate mai multe părţi componente ale autoturismului implicat în eveniment. Toţi patru au fost ridicaţi după percheziţii, iar în urma audierilor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus continuarea urmăririi penale faţă de Ionuţ Cristian Manea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, iar faţă de Călin Pop, de 45 ani, din Craiova şi Mădălin Floricel, de 38 ani, din Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea făptuitorului, în timp ce Marius Vasile, de 35 ani, din comuna Leu, este acuzat de săvârşirea infracţiunii de tăinuire. În baza odonanţelor emise de procurorul de caz, cei patru suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj.

Autorul accidentului nu este pentru prima dată după gratii. El a mai fost arestat în anul 2009, pentru un scandal pe care l-a provocat într-un local din municipiu. Ionuţ Cristian Manea a fotst condamnat printr-o hotărâre rămasă definitivă pe 15 martie 2010, la Curtea de Apel Craiova, la 2 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.