Şcoala Gimnazială „Lascăr Catargiu”, apreciată la nivel naţional

0
833

În data de 06.02.2018, Şcoala Gimnazială „Lascăr Catargiu” din Craiova a primit vizita domnului Consilier de Stat, Laszlo Borbely, care , în anii trecuţi, a ocupat funcţii de demnitate publică,  în cadrul  Statului Român. Laszlo Borbely,  în calitatea sa actuală , a ţinut să viziteze una dintre unităţile de învăţământ preuniversitar din Craiova, arătându-se încântat de cele văzute.

         Laszlo Borbely,  fost ministru, actual Consilier de Stat, a fost prezent, la Craiova , pentru prezentarea strategiei de Dezvoltare Durabilă a României, până în 2030, fapt prezentat şi în cotidianul nostru. Conform programului, Laszlo Borbely a dorit să viziteze şi o şcoală de cartier, cu elevi aflaţi în anumite situaţii de risc (rromi; copii cu dizabilităţi), cea aleasă fiind Şcoala Gimnazială „Lascăr Catargiu” din Craiova.

         „La Craiova, am fost într-o scurtă vizită, la Şcoala Gimnazială „Lascăr  Catargiu”, una care m-a încărcat cu energie şi entuziasm. Este absolut minunat să întâlneşti pasiune , profesionalism , pasiune şi dăruire, într-un tânăr colectiv de dascăli ”, a precizat Borbely. Şcoala a fost prezentată şi a lăsat o impresie cât se poate de bună , cu tot ceea ce presupune aceasta: spirit de echipă, implicarea şcolarilor în activităţi extra-curriculare, oferirea de şanse egale la educaţia copiilor cu dizabilităţi.

        „Domnul ministru ne-a promis că va reveni în şcoala noastră , apreciind că suntem un model de dezvoltare durabilă, unul care va fi prezentat şi în ţară. La vizita domnului Borbely, alături de elevii noştri, a fost prezent şi Theo Matican, multiplu campion la ciclism, un exemplu de reuşită a muncii tuturor cadrelor didactice de la Şcoala Specială „Sf.Mina” , Şcoala Gimnazială „Decebal” şi Colegiul Tehnic Energetic din Craiova. S-a discutat, în timpul vizitei,  şi cu elevii implicaţi în proiectul „Un zâmbet pentru viitor” fiind apreciată implicarea copiilor în promovarea non-violenţei şi a non-discriminării.

        A fost evidenţiată, după întâlnirea cu elevii, Carolina Solomonescu, campioană europeană la Wushu Kong-fu, cea care a fost provocată  de domnul Borbely la un duel, căştigat, bineînţeles, de eleva noastră. A fost o vizită binevenită, care a arătat că avem o activitate cât se poate de structurată, pentru a o oferi o şcoală pentru toţi şi pentru fiecare”, a precxizat prof.  Eugenia Pascu, director al Şcolii Gimnaziale „Lascăr Catargiu” din Craiova.