Camelia Bogdan, judecătorul care a decis condamnarea lui Dan Voiculescu, exclusă din magistratură

0
84

bogdanSecţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, excluderea din magistratură a Cameliei Bogdan, unul dintre cei doi judecători care au decis condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA.

Decizia Secţiei pentru judecători a fost luată ca urmare a unor acţiuni introduse pe rolul Inspecţiei Judiciare. Juriştii au stabilit că magistratul a săvârşit o abatere disciplinară în condiţiile în care Camelia Bogdan ar fi mers într-un sejur, în cadrul căruia ar fi predat cursuri funcţionarilor din Ministerul Agriculturii, în perioada în care avea spre soluţionare dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii era parte civilă. Cauza a ajuns la Secţia pentru judecători a CSM în materie disciplinară, magistraţii luând hotărârea ca judecătoarea să fie exclusă din magistratură.

“Acuzaţiile sunt nefondate în ansamblul lor şi cele din procedurile disciplinare şi cele din spaţiul public. (..) Nu a fost plătit (sejurul) de Ministerul Agriculturii. Ministerul Agriculturii era parte civilă în dosarul meu, dar eu am predat în calitate de expert al UE din 2009, am predat elemente de anticorupţie funcţionarilor statului. Plata s-a făcut prin SRL-ul care m-a contactat, banii proveneau de la Banca Mondială”, spunea Camelia Bogdan pe 25 ianuarie, atunci când a mers în faţa judecătorilor din CSM.Magistratul poate contesta decizia în instanţă.