Oltenii, titulari în al treilea succes “tricolor” din Antalya

0
225

Vătăjelu a fost integralist, Mateiu a jucat o oră, iar Ivan în prima repriză a meciului câştigat cu 2-1 de selecţionata divizionară împotriva bulgarilor de la Beroe Stara Zagora

Selecţionata divizionară de fotbal a României a învins formaţia bulgară Beroe Stara Zagora cu scorul de 2-1 în ultimul său meci amical din stagiul de pregătire efectuat în Antalya. Bulgarii au deschis scorul prin Delev (30), iar România a egalat imediat, prin Denis Alibec (35). Ioan Hora a marcat golul victoriei tricolorilor (68), în urma unui corner. Toţi cei trei jucători ai Universităţii Craiova convocaţi pentru turneul din Antalya au fost titulari. Bogdan Vătăjelu a fost printre integralişti, alături de portarul Buzbuchi şi ceilalţi trei fundaşi, Mateiu a jucat o oră, în timp ce Andrei Ivan a evoluat doar în prima repriză, ratând o ocazie mare de gol în minutul 13, şut pe lângă poartă de la 12 metri, lateral dreapta. România a evoluat în formula: Buzbuchi — Enache, Găman,  Săpunaru, Vătăjelu — Mateiu (Nedelcu, 61), Ropotan (Nedelcearu, 80) — Ivan (Rotariu, 46), Răduţ (Hora, 46), Păun ( Tănase, 46) — Alibec (Benzar, 61). Pentru Beroe, ocupanta locului 3 în prima ligă din Bulgaria, au evoluat şi câţiva fotbalişti care au jucat şi în Liga I: Sarmov (ex-ACS Poli Timişoara), sârbul Nemanja Milisalvjevic (ex-FC Vaslui, Rapid), iar rezerve au fost Alex Neacşa (ex-Universitatea Craiova, Gaz Metan CFR Craiova) şi portarul Pirgov (fost la CS Otopeni).

În primele două partide, jucătorii antrenaţi de Anghel Iordănescu au învins formaţia georgiană Torpedo Kutaisi cu 5-1 (Gabriel Enache, Andrei Ivan, Denis Alibec, Mihai Răduţ, Florin Tănase) şi echipa moldoveană Zimbru Chişinău cu 1-0 (Ioan Hora).

Ivan, întâmpinat de fanii olteni la aeroport

La sosirea delegaţiei tricolore din Antalya, pe aeroportul “Henri Coandă”, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un grup de suporteri ai Ştiinţei l-au întâmpinat pe atacantul Andrei Ivan, pentru a-l felicita în urma refuzurilor repetate de a accepta oferta Stelei. Fanii i-au oferit câteva fulare înscripţionate cu mesajele “Mândru că sunt oltean” şi “Oltenia Eterna Terra-Nova” şi s-au fotografiat alături de acesta.

Nu de aceeaşi primire călduroasă au avut parte şi Vătăjelu şi Mateiu, care-şi dăduseră acordul pentru a pleca la Steaua, Vătăjelu chiar precizând că “ar fi un pas înainte pentru mine un transfer la Steaua”.